afers socials

Nou servei per a l'autonomia de persones amb discapacitat

El ministeri habilita un pis mostra amb productes de suport per al dia a dia

Creat:

Actualitzat:

En compliment de la Llei de serveis socials i sociosanitaris, el ministeri inaugurava ahir el nou servei per a l’autonomia personal dirigit a persones amb discapacitat o dependents i també als seus cuidadors. Una part important del servei esmentat és el pis mostra que s’ha habilitat a l’edifici Clara Rabassa i que incorpora tot un seguit d’eines que han de facilitar el dia a dia d’aquestes persones i de qui les cuida. A partir d’ara, i via cita prèvia, les persones que ho requereixin podran visitar l’espai i rebre assessorament professional respecte dels productes que poden necessitar. El pis incorpora mitjans d’ajuda per als diferents espais d’una llar: el dormitori, el bany o la cuina.

El ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, va assenyalar que “el vessant del subministrament” d’aquests mitjans “ja s’estava fent per a aquelles persones que tenien dificultats des del punt de vista d’una discapacitat o una dependència, però sí que potser faltava aquest vessant més didàctic a través d’aquest pis mostra”. Espot va precisar que “aquí podran veure els productes, assessorar-se i se’ls dirà quins productes d’una forma més concreta estan adaptats a la seva situació de discapacitat”. Mapi Fraguas, terapeuta ocupacional i treballadora social del ministeri, va assenyalar que més enllà de l’assessorament també es desplaçarà al domicili de la persona, i “el que faríem seria un entrenament d’aquest producte de suport i valorar què és realment el que necessita”. Un altre aspecte del servei és l’ajut econòmic, si escau. Espot va indicar que es facilitarà a les persones que no puguin assumir el cost del producte que necessiten. “No deixen de ser una modalitat d’ajut econòmic ocasional i es regeixen pels llindars i barems de qualsevol prestació no contributiva”, va manifestar el ministre, que va recordar que podrien cobrir la totalitat del cost.

Per tal de difondre el nou servei, també s’explicarà a les entitats socials i a persones que es dediquen a la cura de persones dependents, com els professionals del servei d’atenció domiciliària que ara es gestiona des del ministeri d’Afers Socials.

Nou servei per a l'autonomia de persones amb discapacitat

tracking