Salut

Àlvarez defensa l'actuació del SAAS en el possible cas de violació

Àlvarez defensa l'actuació del SAAS en el possible cas de violacióE. R.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Carles Àlvarez, va defensar ahir els protocols d’actuació del SAAS en el cas de presumpta violació d’una dona per un agent del cos de bombers. En la quarta marató de donants de sang que va tenir lloc ahir a la capital, el titular de Salut va assegurar que l’hospital va fer la feina “com calia” i va informar que no els consta “cap denúncia ni cap reclamació” sobre com es va procedir per atendre la dona.

Amb tot, Àlvarez es va mostrar obert a revisar els protocols d’actuació si és necessari. “Tot es pot analitzar”, va afirmar el ministre, que alhora va assegurar que les mesures d’actuació es revisen “contínuament”. Preguntat pel fet que no s’hagi desvelat el contingut dels protocols, Àlvarez va manifestar que tots els textos són “públics” però que “tampoc és qüestió que s’espargeixin i es munti un debat polític sobre els protocols”. “No hi ha res a amagar al respecte”, va declarar el titular de Salut, que alhora va explicar que el SAAS està portant tot el cas “amb molta cura i diligència” i que “donarà les explicacions convenients al moment adequat”.

Precisament, la consellera independent Sílvia Bonet ha adreçat una pregunta escrita al Govern perquè expliqui quins protocols existeixen en la recepció i l’acollida de les víctimes d’accidents i quines actuacions clíniques i terapèutiques es fan dins del full de ruta. Bonet justifica aquesta petició d’informació perquè els mitjans de comunicació “s’han fet ressò” del cas de presumpta violació a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

La consellera afegeix que “els protocols han d’establir l’atenció específica i urgent que cal prestar des dels serveis sanitaris a una dona que ha patit una violació”. Bonet creu que aquests reglaments han de “donar resposta” a totes les preguntes que es plantegen en la pràctica dels professionals sanitaris que intervenen en el procés assistencial dels pacients.

tracking