Coincidint amb la celebració del Dia internacional de la sensibilització envers el soroll, el departament de Medi Ambient i Sostenibilitat han fet públic el balanç dels controls acústics realitzats el 2017 que, segons han explicat, reflecteixen “uns bons resultats”. I és que, el 88% de les estacions de la xarxa de control compleixen els objectius marcats en el cadastre sonor. En concret, el 37% de la qualitat acústica va ser bona i el 51% excel·lent, mentre que en cap moment de l’any passat la qualitat va ser molt dolenta.
Els segons millors registres
Unes xifres que situen el 2017 com l’any amb els segons millors registres, només superats per l’any 2014, des que Medi Ambient va començar a avaluar els nivells sonors el 2009. “Així doncs, l’evolució global de la qualitat acústica des de l’any 2009 presenta una tendència de millora en els nivells de compliment”, han asse-nyalat des del departament. En aquest sentit, han posat en relleu que les casuístiques que afecten negativament la qualitat sonora són principalment el trànsit de vehicles de motor, les obres a la via pública i la incidència puntual d’esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure. Així mateix, han apuntat que “alguns elements presents en l’entorn natural del teixit urbà contribueixen significativament a la remor de fons”, com ara les crescudes del cabal dels rius.
D’altra banda, des de Medi Ambient i Sostenibilitat han destacat que certs aspectes han contribuït a la millora dels nivells acústics, com és el cas de l’augment dels vehicles elèctrics en les principals artèries del país.