Salut
Martínez Benazet donaria marge als ciutadans per anar al metge referent
El director assistencial del SAAS aplaudeix el nou model i instar a portar els pacients cap al sistema
El director assistencial del SAAS, Joan Martínez Benazet, creu que s’hauria de donar un temps de marge als ciutadans perquè s’adaptin al nou model de metge de referència, a qui hauran d’acudir en primera instància abans d’adreçar-se a l’especialista. Si bé Benazet és partidari del model perquè considera que d’aquesta manera es posarà “ordre als circuits d’accés al metge”, també opina que hi ha d’haver una “via” que “condueixi” les persones cap a aquest “camí”.
Malgrat que Benazet no concreta quina podria ser aquesta via, afirma que el canvi en el model en aquest sentit va en bona direcció, ja que, a banda de millorar el sistema d’accés al metge, també es compartirà la història clínica, fet que evitarà la “duplicitat de proves”. Benazet diu que la despesa sanitària és un repte molt important” per dos motius: el primer, pel fet que la gent viu més anys, situació que encareix molt la sanitat. “Això és molt bo perquè la gent no mor però arrossega un problema de salut que necessita alguns mitjans que són cars”, analitza Benazet. L’altre, perquè la medicina s’ha tecnificat els últims anys i s’han encarit els diagnòstics i els tractaments.
És per això que el dirigent valora que els nous protocols de col·laboració i els canvis per millorar la gestió sanitària són “importants” perquè “els recursos que donem siguin els que hagin de ser, però per tractar bé i pel bé de la persona no hi ha d’haver duplicitats ni coses mal indicades”, manifesta Benazet, que considera que s’ha de treballar “en qualitat i en el profit del malalt”. El director assistencial del SAAS apunta que “el 30% de les coses que es fan no caldrien”, com ara la prescripció de medicaments o l’elaboració d’algunes proves. Tot i això, Benazet es mostra convençut que la despesa sanitària continuarà augmentant. “Seguirà pujant però almenys que allò que gastem, gastem-ho bé”, afirma Benazet. “El metge referent és una bona tasca i fa anys que l’hauríem de tenir”, afirma Benazet, que creu que han treballat per tenir a punt la història clínica compartida, que ajudarà a aplicar els protocols.