Projecte emblemàtic

El comú construirà un pont penjat a la carretera de les Pardines

El comú vol construir un pas penjat sobre el riu que permeti salvar els 100 metres de desnivell i que oferirà “unes vistes impressionants”

El comú construirà un pont penjat a la carretera de les PardinesJ. L. S.

Creat:

Actualitzat:

La corporació encampadana impulsarà la construcció d’un pont penjat a la carretera de les Pardines que serà “espectacular”, permetrà atraure molts visitants a la parròquia i aspira a convertir-se en “un referent turístic del país, ja que no n’hi cap altre d’aquestes característiques als Pirineus”, segons com va afirmar el cònsol major, Jordi Torres. La idea del comú és que aquest pont, de 200 metres de llargada, comenci a la sortida del túnel de les Pardines i travessi el riu per salvar els 100 metres de desnivell existents. Tindrà una amplada d’entre metre i mig o dos, “suficient perquè hi passin tranquil·lament dues persones”, i “oferirà unes vistes impressionants de tota aquesta zona”, va indicar el cònsol.

El concurs per elaborar el projecte finalitza el pròxim 15 de maig i l’empresa adjudicatària tindrà uns tres mesos per presentar-lo. Segons Torres, el pla ha despertat l’interès de molts despatxos d’arquitectes i d’enginyers que ja s’han dirigit al comú per retirar el plec de bases. “De moment ja ho han fet entre 10 i 15 empreses. D’elles, moltes són de França i d’Espanya i per tant, ens confirma que és un projecte engrescador, a nivell tècnic, ja que no és fàcil construir una infraestructura d’aquestes característiques”. El marge de temps que es dona entre la realització del projecte i l’inici de les obres, que està previst adjudicar-les després de l’estiu, és perquè primer caldrà fer uns estudis geològics i geotècnics que avalin la seguretat del projecte. La construcció del pont començarà a partir del setembre i octubre amb la intenció que estigui finalitzat entre finals d’any i principis del 2019.

Sense pressupost definit

El comú no ha definit un pressupost en espera de rebre les ofertes, però sí que calculen que pot costar entre 700.000 euros i 4 milions. “Aquesta disparitat de preus dependrà del projecte que ens presentin. Un pont penjat és més barat que el tradicional, horitzontal, i per això haurem d’esperar a veure què ens presenten per saber exactament quant valdrà”. Tot i així, el cònsol està convençut que la construcció d’aquest pont ajudarà a reactivar l’economia del poble d’Encamp i de la parròquia, de la mateixa manera que el mirador del roc del Quer ho ha fet a Canillo. “Volem aconseguir tenir un atractiu similar i que s’acabi convertint en una visita obligada pels turistes, com ho és el mirador”, va dir. Torres va indicar que el projecte té “tot el suport” de la minoria perquè s’ha treballat de manera conjunta en les comissions pertinents. “Són totalment favorables i ho veuen com un incentiu important que ajudarà a portar més visitants a Encamp”, va afirmar.

El cònsol va anunciar en la passada sessió del consell de comú que s’ha adjudicat la concessió d’un servei de bicicletes que connectarà les oficines de turisme de les Pardines i d’Engolasters en el marc del pla de reactivació de la zona que es fa amb Escaldes-Engordany. “És una activitat que creiem que serà molt interessant a nivell turístic i que permetrà unir les dues oficines de turisme a través d’un passeig amb bicicleta”, va apuntar.

FER GRANS ESDEVENIMENTS A LES PARRÒQUIES ALTES

Els comerciants d’Encamp veurien amb molt bons ulls que es descentralitzessin grans esdeveniments com el Cirque du Soleil a les parròquies altes. Creuen que seria un pol d’atracció turística a la resta de poblacions que queden més allunyades d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Segons la secretària de l’Associació d’Empresaris d’Encamp, Carme Comes, “es podria posar el Circ du Soleil un any a cada parròquia” per tal de portar activitats “més atractives”. En aquest sentit, Comes va remarcar que s’han de fer més accions de la mà de Turisme i els comuns per dinamitzar en clau comercial la resta del país. Si bé va destacar que a Encamp es fan alguns esdeveniments com ara l’Spartan Race, va dir que està “més enfocat a la munta-nya” i per això va defensar que es portin propostes més encarades al poble.

Sobre el pla de dinamització comercial que s’ha de dur a terme a Encamp i el Pas de la Casa, des de l’associació expliquen que encara s’han de reunir amb l’empresa que està elaborant un estudi de la zona i esperen fer-ho properament. El dia 10 de maig dos representants de l’associació estan convocats a una reunió en aquesta ocasió per tal d’avançar en el pla de remodelació de les avingudes principals, Joan Martí i François Mitterrand, en el tram comprès entre la plaça de Sant Miquel i l’hotel Rosaleda de la localitat encampadana. Es tractaria d’ar­reglar mobiliari urbà, afegir fanals, però també d’embellir la plaça Sant Miquel, tot i que encara s’ha d’acabar de concretar el projecte.

A banda, els comerciants d’Encamp van admetre una “problemàtica” amb la pràctica del botellón. “En barris com el Tremat, el jovent hi va i sí que és un problema”, va admetre la vocal de l’associació, Sara Mandicó. Per això, va remarcar que “s’haurien de fer més reunions amb els pares i joves per conscienciar-los sobre aquest tema”.

tracking