Experts espanyols investiguen l'accident

Experts aeronàutics d’Espanya investiguen l’accident de la Seu

Experts espanyols investiguen l'accident

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els governs espanyol i català han obert una investigació per determinar les causes de l’accident d’ultralleuger de dimecres en què van morir dos residents. Els mossos d’esquadra van informar ahir que la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria i altres dotacions del cos segueixen treballant per esclarir les circumstàncies que van fer que l’aparell, un Pipistrel Virus Sw biplaça amb matrícula francesa, s’estavellés a tocar de l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell.

Etiquetes:

Paral·lelament, ahir es va desplaçar a l’Alt Urgell una delegació de la Comissió d’Investigació d’Accidents i Incidents d’Aviació Civil (Ciaiac) per investigar sobre el terreny les condicions i possibles causes del sinistre. Fonts de l’organisme, que està adscrit al ministeri espanyol de Foment però funciona de manera autònoma, van explicar que experts independents analitzaran l’aeronau, que continuarà al lloc dels fets fins que concloguin totes les tasques de peritatge. Les mateixes fonts van indicar que sempre que hi ha un accident aeri s’activa un protocol per obrir una investigació que per ara es desconeix fins quan es podria allargar. En aquest sentit, van avançar que els tècnics elaboraran un informe preliminar que no estarà dirigit a determinar les responsabilitats del sinistre, sinó a recopilar informació sobre l’accident i una anàlisi i conclusions sobre les condicions del succés. Segons van assegurar les fonts, de la investigació se n’extraurà el detall de les mesures que farien falta per evitar fallades en la seguretat aèria.

Pel que fa a les víctimes, dos homes de nacionalitat belga de 73 i 65 anys, fonts policials van informar que no s’efectuarà la repatriació dels cossos fins que no concloguin les tasques d’identificació, que segons van apuntar ahir encara no s’havien realitzat.

Experts espanyols investiguen l'accident

tracking