El matrimoni intoxicat segueix estable a l'UCI

La dona es manté a cures intensives però ja no té ventilació mecànica

El matrimoni intoxicat segueix estable a l'UCIFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El matrimoni que dimecres va ingressar a l’hospital després de començar a trobar-se malament arran de la ingesta d’una planta salvatge continuava ahir a la unitat de cures intensives (UCI) en situació estable. La cap de guàrdia del centre sanitari va informar que l’estat de la parella no havia sofert cap canvi remarcable respecte a divendres: la dona seguia a l’UCI malgrat que la seva evolució favorable havia permès que se li tragués la ventilació mecànica, mentre que l’home seguia amb aquest suport vital. Les altres dues persones que van ingressar dimecres amb símptomes d’intoxicació ja van rebre l’alta divendres. Es tracta de la filla de la parella, que també havia estat ingressada a l’UCI però que dijous ja va passar a planta, i de la seva companya, que va restar en observació des que va ingressar al centre sanitari.

Etiquetes:

Els informes enviats a un laboratori de toxicologia de la ciutat de Madrid hauran de determinar què va provocar la intoxicació de les quatre persones. Inicialment s’havia apuntat cap a la tora blava, una planta molt verinosa, que alguns experts van manifestar que ara, en l’estadi de creixement actual, es podia confondre amb altres plantes salvatges que sí que són comestibles.

Les quatre persones van arribar pel seu propi peu a urgències dimecres al migdia en començar a trobar-se malament i després d’haver fet una consulta al SUM. Ja a l’hospital, el seu estat va començar a empitjorar i d’aquí que tres fossin traslladats a l’UCI. El suport vital és l’únic que es podia fer en aquells moments, van apuntar els metges, perquè no hi havia antídot.

tracking