Política

Campanya per explicar l'acord d'associació

Govern editarà “documents didàctics” per donar a conèixer a la població els avantatges de la negociació amb Europa

Campanya per explicar l'acord d'associació

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, va avançar que estan elaborant una campanya informativa per explicar a la població els efectes positius de l’acord d’associació amb la Unió Europea. “Estem preparant uns documents didàctics perquè tothom pugui veure que és el tren que hem d’agafar”, va dir, i hi va afegir que “aquest serà el primer pas per intentar canviar la situació, ja que estem veient que aquest acord, tan important per a tots, no desperta gaire il·lusió ni tampoc implicació”. Finalment, Martí va indicar que un dels motius pels quals es realitzarà aquesta campanya és per intentar conscienciar al màxim la població i que “comprengui com de bo seria per als andorrans, però també per als residents, el fet d’aconseguir un bon acord”. El cap de Govern va destacar que espera que amb aquesta acció s’esborri la sospita que li genera algun partit sobre la seva implicació en el projecte comú europeu, però també entre part de la població. “Si aconseguim que tothom entengui la importància que té estic segur que durant les pròximes eleccions no hi haurà un debat d’Europa sí o no, sinó que ens centrarem en la manera que volem negociar-lo”. En aquest sentit, va destacar el suport rebut pel PS i va titllar Jordi Gallardo d’“euroescèptic”.

Segons Martí, l’acord amb la Unió Europea sobre la lliure circulació de mercaderies “demostra que podem aconseguir els objectius que ens plantegem, com ara moratòries o transicions llargues que moltes persones ens deien que no aconseguirem”. Per això, va dir que “estem negociant un bon acord per a aquesta primera de les quatre llibertats però el que no podem fer ara és equivocar-nos amb les altres tres, per això no les tancarem aquesta legislatura”. Martí va recordar que ara mateix estan centrats en la lliure circulació de mercaderies i espera “tancar-lo en positiu, és a dir, que puguem aconseguir aquestes transicions llargues que ens deixin més marge de temps per poder-nos adaptar”.

La ministra d’Exteriors, Maria Ubach, va explicar fa pocs dies que a partir del 4 de juny es reprendran les negociacions a Brussel·les, on es tractarà de nou l’afer del tabac. És en aquest punt en què el cap de Govern va recordar l’èxit de les negociacions, malgrat que des de França s’ha tingut una política molt més dura de l’esperada. Per altra banda, la ministra va reconèixer que Andor­ra haurà d’implementar un total de 25 annexos de la UE a l’ordenament jurídic. Es tracta del cabal comunitari relatiu al mercat interior que s’haurà d’adoptar de manera progressiva i esglaonada, i que es concreta en directives i reglaments englobats en el seguit d’annexos als protocols.

tracking