Societat

Càritas i la Creu Roja intensificaran les accions destinades a les persones grans

Les dues entitats socials estudien programes per atendre les necessitats d’aquest col·lectiu

Càritas i la Creu Roja intensificaran les accions destinades a les persones gransF. G.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Incidir en l’acompanyament a la gent gran. Aquest és un dels objectius que es marquen tant Càritas Andorrana com la Creu Roja en la seva línia estratègica de cara als pròxims mesos. Càritas Andor­rana planteja un programa d’acompanyament a la gent gran més enllà de les persones que ja coneixen els voluntaris d’aquesta entitat de beneficència. En declaracions al Diari, el president de Càritas Andorrana, Amadeu Rocamora, va explicar que “es tracta d’eixamplar aquesta activitat de forma que sigui un programa per donar servei a tothom, no només els que nosaltres ja coneixem”.

Inicialment el programa s’implementarà a les residències i des de Càritas ja n’estan parlant amb les direccions dels centres per tal de veure “com ho podem fer, amb quins horaris i com ho hauran de demanar els usuaris”. En funció de la demanda d’aquest servei establiran un nombre de voluntaris. En aquest sentit, Rocamora va subratllar que “hi ha molts aspectes en els quals es manifesta la pobresa que de vegades no són una qüestió de diners, sinó simplement de posar algú que els faci costat”.

Per la seva banda, el president de Creu Roja Andorrana, Jordi Llansó, va destacar que l’atenció a les persones de la tercera edat és una de les prioritats de l’entitat. “Estem visualitzant quins recursos tenim i què podem fer per ajudar tota aquesta gent d’edat avançada”, va explicar al Diari. Segons el president de la Creu Roja, des de l’entitat volen dedicar “tots els esforços a la gent gran” perquè sosté que “la nostra demografia s’està envellint”.

Llansó va afirmar que un dels principals problemes actuals és la solitud. “Ens trobem moltes persones soles tancades a casa que necessiten afecte i acompa­nyament”, va remarcar el president d’aquesta entitat. Per això, va dir que “si no entrem a les cases de la gent no podem detectar altres necessitats socials”.

Precisament, la Creu Roja i el Govern van firmar un conveni de col·laboració a mitjan maig que, entre d’altres, vol posar l’atenció en la inclusió social de col·lectius que estiguin en situació o risc d'exclusió social.

tracking