Sanitat

Govern ja treballa perquè els alturgellencs es visitin al país

Afirma que “és d’interès” perquè permetrà oferir nous i millors serveis

Govern ja treballa perquè els alturgellencs es visitin al paísSFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern veu bé la petició formulada pel diputat del PSC i portaveu de Compromís X la Seu, Òscar Ordeig, de possibilitar que els ciutadans de l’Alt Urgell puguin visitar-se a l’hospital de Meritxell per evitar així haver de desplaçar-se a Barcelona o Lleida per realitzar visites mèdiques. Fonts de l’executiu van afirmar ahir que “es considera d’interès poder atendre usuaris de les comarques veïnes, tenint en compte que la demografia de la zona fa inviable oferir determinats serveis si no es busquen fórmules de col·laboració”. A més, posa de manifest que “atendre més usuaris permetria poder oferir nous serveis, de manera més eficient i mantenint la qualitat”.

Les fonts governamentals van explicar que ja “s’està treballant” per “ampliar la col·laboració amb els territoris veïns pel que fa a l’assistència sanitària”, i van destacar que així es va traslladar a la ministra espanyola de Sanitat, Dolors Montserrat, en la reunió bilateral que va mantenir amb el ministre Carles Álvarez Marfany l’1 d’agost de l’any passat.

Unitat de radioteràpia

Fonts de Govern van indicar que un àmbit concret que concentrarà visites de ciutadans alturgellencs serà l’oncològic. En aquest sentit, la futura unitat de radioteràpia podria fer que veïns de la comarca catalana no s’haguessin d’anar a tractar a Barcelona, tal com ja es fa actualment amb la diàlisi, en què alguns pacients de l’Alt Urgell es visiten a l’hospital. Aquesta via de col·laboració, van avançar des de l’executiu, “es vol ampliar en un futur, quan es desenvolupi la futura unitat de radioteràpia a Andorra”.

tracking