S'aprova la Llei de solvència d'entitats bancàries
El text respon al compliment de l'acord monetari amb la Unió Europea
El Consell de Ministres ha aprovat avui la Llei de solvència, liquiditat i supervisió d'entitats bancàries. El text respon alcompliment de l'acord monetari amb la Unió Europea, per assegurar la viabilitat financera de les entitats per fer front a possibles crisis econòmiques i suposa un salt respecte a la normativa vigent aprovada al 1996. Entre les novetats, el nou text marca el límit d'endeutament de les entitats, així com la capacitat de l'executiu d'exigir a les que tinguin més pes financer al país el requeriment de més fonts propis per poder fer front a una possible fallida.La incorporació dels requisits s’anirà introduint progressivament fins a l’any 2023.
Pel que fa al text de Llei de conglomerats financers, també aprovat avui, el ministre de Finances, Jordi Cinca, ha explicat que l’objectiu principal és "la supervisió, a escala de grup de les entitats bancàries, les empreses asseguradores i les empreses d’inversió que formen part d’aquests conglomerats". La normativa regularà aspectes com la situació de solvència i la concentració processos interns de gestió de riscos o la idoneïtat de la direcció.
El ministre de Finances ha conclòs afirmant que aquestes lleis suposen "un salt significatiu respecte a la regulació existent i ha afegit que la placa financera andorrana i les seves entitats assumeixen, amb aquests dos projectes de llei, un nivell de requisits en solvència i liquiditat equivalents als estàndards mes exigents i al de totes les entitats europees".
D'una altra banda, el Consell de Ministres també ha aprovat el protocol d'actuació per a la protecció de les víctimes de tràfic d'éssers humans, en cas que hi hagin sospites.