justícia

Tres batlles i una fiscal aspiren al Tribunal de Corts

Mingorance, Moreno, Bea i Bailén, candidates a la plaça de magistrada

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, va afirmar el mes passat que el Tribunal de Corts contractaria un magistrat per compensar el volum de feina pel retorn judicial del cas BPA al setembre. Ahir, Casadevall va anunciar el nom de les quatre candidatures que s’han presentat per ocupar aquesta plaça a l’ens que presideix Josep Maria Pijuan. Les aspirants són tres batlles: Canòlic Mingorance, Cristina Bea i Maria Àngels Moreno, i una fiscal: Carolina Bailén. El president del CSJ va posar en relleu que en el cas que l’escollida sigui una de les dues batlles especialitzades en blanqueig i corrupció, Mingorance o Moreno, “haurem d’agafar un altre batlle i segurament l’haurem de formar de manera ràpida”.

En aquest sentit, va voler recordar que Mingorance i Moreno “van estar un mes i mig a Bordeus en un tribunal que es dedicava a temes de blanqueig i narcotràfic”. Per tant, va afegir, “haurem de fer el mateix i no crec que sigui un problema si finalment s’hagués de suplir”. Quant al procediment d’elecció del nou magistrat, Enric Casadevall va destacar que el Consell Superior de la Justícia acabarà “de fer el recompte dels valors i mèrits tècnics” dels aspirants dilluns vinent. Després, va indicar, “quedarà una entrevista personal que farem la setmana següent”. Així, des del CSJ es preveu “tenir-ho tancat a mitjan juny, cap al dia 20”.

Casadevall ho va explicar durant l’acte de renovació dels càr­recs de dues batlles. Immaculada Rodríguez, que exerceix des del 2012 a la secció administrativa i civil, i Laura Solanes, que des del 2012 treballa a civil i menors.

Tres batlles i una fiscal aspiren al Tribunal de Corts

tracking