accident a escaldes
Incendi a la xarxa per un comentari ofensiu cap al motorista mort
Una dona provoca la ira a Facebook després de dir que com que el difunt de l’accident és portuguès “no passa res”
Una comentari despectiu envers la víctima de l’accident mortal a Escaldes on es van veure involucrades dues motos ha incendiat les xarxes socials. Una dona va escriure en una conversa de Facebook que com que els dos implicats –un ja era mort i l’altre estava ferit molt greu– eren de nacionalitat portuguesa “llavors no passa res”. Quan la persona amb qui parlava li ho va retreure la dona va continuar fent comentaris despectius envers els ciutadans lusitans. Arriba a qualificar els treballadors d’aquesta nacionalitat com a “manipuladors”, “xafarders” i que “creen mal ambient”. També titlla els ciutadans lusitans de “xulos”, els acusa de conduir com a “suïcides” i destaca que va tenir una parella portuguesa i que “mai més”. L’únic gest amb la víctima arriba quan manifesta: “Ho sento per la família.” La conversa acaba quan l’interlocutor la qualifica de racista i no continua xatejant.
La conversa va ser reproduïda a les xarxes socials i va començar a circular dijous per WhatsApp. Les crítiques, i fins i tot algunes amenaces, van inundar la xarxa. L’empresa on treballava la dona, E. Leclerc Hiper Andorra, va fer un comunicat immediatament per deixar clar que les paraules de la treballadora no tenen res a veure amb l’empresa. E. Leclerc va fer una encesa defensa dels empleats portuguesos i de la comunitat lusitana en general. També indica en el comunicat, penjat a la pàgina dels grans magatzems a Facebook, que “la nostra empresa té un nombre molt important de treballadors portuguesos i d’igual forma també una part important de la nostra clientela ho és”. E. Leclerc mostra el condol per la víctima i el “desacord” i la “total discrepància” amb les manifestacions fetes per la seva exempleada.
A conseqüència dels fets l’empresa va convocar la dona, segons fonts properes al cas, amb la intenció que no seguís vinculada a E. Leclerc. Entenien que les seves manifestacions la invalidaven com a treballadora d’aquests grans magatzems. La dona va decidir plegar voluntàriament.