Sant Julià de Lòria

Sant Julià projecta un nou pàrquing que costarà 1,3 milions

El comú prepara el projecte per construir un aparcament a l’antic càmping Huguet, sota la nova rotonda de Fontaneda

Sant Julià projecta un nou pàrquing que costarà 1,3 milionsFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià té perfilades les inversions fins al final de la legislatura i la infraestructura més important que s’ha previst és la construcció d’un pàrquing a l’antic càmping Huguet. El cònsol major de la parròquia assegura que “si tot arriba a bon port, i sembla que amb el Govern i amb el ministeri d’Ordenament Territorial estem molt bé, farem un pàrquing d’uns 1,3 milions d’euros que aniria on s’està fent la rotonda del pont de Fontaneda”, i precisa Josep Miquel Vila que l’entesa amb l’executiu és necessària perquè “nosaltres realitzaríem la part de sota de la carretera i el Govern la carretera que arriba per sobre del que abans era el càmping”, en declaracions a la ràdio del Diari.

El mandatari lauredià assenyala que s’està en la fase d’analitzar si es pot fer l’aparcament en aquell indret aprofitant la part de sota de la carretera “col·laborant amb el Govern, i són converses que tenim pendents i que acabarem de portar a terme”, alhora que remarca que aquest equipament serviria per “ampliar la zona de pàrquings de Sant Julià perquè n’estem faltats just en aquella zona”. La construcció, que encara no està acabada de dissenyar, es finançarà des de les arques comunals amb “un crèdit extraordinari i ens aniríem a uns quatre milions d’euros en total, que és la previsió d’inversions que hi ha per a aquests dos anys”. Un crèdit que figura a l’ordre del dia de la propera sessió de comú i que s’assumeix sense sol·licitar diners als bancs. “Entenc que tenim capacitat financera per fer-ho i no hem de demanar cap préstec. És una projecció que es fa, les obres no compto que es facin en un mes ni en dos, ni en sis, sinó al llarg d’un any o potser més, potser dos, però no hi poso cap data. Sí que està previst financerament com suportar-lo”, manifesta Vila.

Passeig del reiu

L’altra gran inversió planificada des de la majoria de Laurèdia en Comú també prevista al global del crèdit extraordinari és la construcció d’un passeig del riu. El cònsol subratlla que amb el projecte del ràfting el que s’intentava “era donar la cara al riu, que ara sí que té interès, un gran atractiu i és quelcom interessant que la gent pot visitar”, i per això s’adequarà un espai per passejar des de Sant Julià fins a la frontera”. Josep Miquel Vila indica que es tracta “d’un espai a banda i banda preservant que la gent que vagi a pescar o que hi treu aigua pugui continuar fent-ho”, i situa el cost de l’obra en “1,3 milions d’euros, que és la inversió més important però ho reaprofita tot”.

I és que el cònsol lauredià recorda que el més important perquè es pugui gaudir del passeig “és tenir un riu net”, i això s’està aconseguint amb els treballs iniciats per al projecte del ràfting que s’han concretat ja en una millora de la situació del riu, perquè s’hi han retirat “54 tones de residus i no hem acabat, això és una tasca que no s’havia fet en tots aquests anys i ho hem fet ara, fem del riu una cosa nostra”. Sobre el ràfting, no considera que estigui descartat sinó que “estava previst a l’estiu i atesa la quantitat d’aigua que baixa és difícil que es pugui fer, aleshores potser sí que es farà una activitat lúdica a través de barques al voltant del riu, però serà de caràcter familiar, molt lúdic, i és el que presumiblement s’acabarà tirant endavant”.

300.000 euros per al ràfting

El projecte de les baixades en barca no està acabat i el mandatari anuncia que “ja els ho direm amb detall”, però destaca que els “200.000 o 300.000 euros que ja s’han invertit en el que havia de ser el ràfting es reaprofitaran” en aquesta nova activitat lúdica, i emfatitza que bàsicament s’ha destinat a la retirada de brossa del riu i “hem fet una adequació d’un local del qual falten unes certificacions i està en procés, no està acabada”. Data d’inici del passeig no n’hi ha, de moment. “No estan acabats de determinar, potser un any o més. No miro els projectes en funció de si soc cònsol o no, crec que quan una cosa s’ha de fer el comú ho aprova i ho tira endavant. Ho fem per al comú de Sant Julià, ho acabem nos­altres o no”, assenyala Vila, que no espera que calguin expropiacions: “Són propietaris privats però crec que no se n’han de fer, hi ha unes canes i unes reserves i es treballarà al voltant dels ter­renys que hi ha al costat del riu.”

Ni tampoc hi ha calendari per a l’activitat de les baixades en barques pel riu i es farà “tan aviat com sigui possible però els timings són el que menys ens preocupa, ens preocupen els projectes i quan estigui es posarà en marxa. Que podria ser aquest any? Què podria ser un altre any? Podria ser, però no ens tancarem a donar dates perquè les possibilitats d’error són molt altes”.

tracking