atractiu turístic

'Diva' supera els 105.000 espectadors i frega la xifra del 2017

A falta de la xifra oficial, les 22 funcions han tingut una ocupació del 95% d’assistència i frega les dades del 2017

'Diva' supera els 105.000 espectadors i frega la xifra del 2017

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’espectacle Diva del Cirque du Soleil, pràcticament igualarà les dades d’espectadors de l’any passat, ja que a falta de tancar les xifres oficials, el ministre de Turisme, Francesc Camp, assegurava que s’havien superat els 105.000 quan l’any passat es va acabar amb 107.000. “Estem molt satisfets de la resposta que hem tingut enguany i estarem molt a prop de les xifres de l’any passat. Sense tenir les dades exactes encara, sí que podríem dir que acabarem amb un 95% d’assistència global, pel 96% de l’any passat”, va indicar ahir en la darrera funció de la companyia d’aquest any. La satisfacció era doble perquè les entrades de pagament s’han incrementat respecte d’Scalada, i això es notarà en la facturació, que creix un 10%. “Aquest era un dels nostres objectius, augmentar els ingressos, en part perquè aquest espectacle valia més diners que els anteriors, però estem convençuts que amb l’increment que tindrem, cobrirem perfectament els costos extra.” El ministre es referia al fet d’haver de pagar els drets d’autor de totes les cançons, que anaven a càrrec d’Andorra Turisme i que en gran part són els responsables que Diva costés 2,7 milions d’euros.

El canvi en el format de l’espectacle és un altre dels motius de satisfacció de Camp, conscient “que és molt difícil fer-ho i que la gent et respongui”. En aquest sentit els inputs que han anat rebent durant aquestes quatre setmanes “han estat molt positius. Sabem que a la gent li ha agradat molt i francament, crec que caldria seguir per aquí de cara a l’any vinent”, va confessar, “ja que dona molt joc, ha tingut molt ressò i crec que l’any vinent hauríem de continuar amb aquesta mescla de musical i números de circ”.

Mala visió de la gent dreta

Camp no va defugir la polèmica que ha arrossegat aquest espectacle, com són les crítiques formulades per les persones que el van veure de peu, ja que la visió que tenien, completament de perfil, era insuficient, especialment a les darreres files. “Ens han arribat queixes en aquest sentit i l’any vinent caldrà fer-ho d’una altra manera. En principi és la companyia qui ens va proposar el format de l’escenari i, si és veritat que alguns no ho van veure massa bé, també és cert que els que estaven asseguts ho han vist millor que mai”, va recordar.

Un altre col·lectiu que va mostrar la seva decepció per la repercussió obtinguda van ser els comerciants i els hotelers, els quals van pronosticar una caiguda de reserves del 5%. Camp, prudent, demanava esperar novament a les xifres finals, però sí que es mostrava satisfet de la quantitat de gent que porta el Cirque du Soleil al país i l’impacte econòmic que genera. “L’any passat vam xifrar aquesta quantitat en 20 milions d’euros, i el que és indiscutible és que seguim sent un dels principals atractius turístics d’Andorra durant aquests mesos”, va destacar, encara que sí que va reconèixer que és possible que hi hagi una caiguda de turistes perquè “enguany s’està recuperant el mercat dels països àrabs, que estan proposant ofertes molt agressives i estem notant com molt públic europeu marxa cap allà”.

L'APARCAMENT DEL PARC CENTRAL ÉS LA PRIMERA OPCIÓ DE CARA L'ANY VINENT

El ministre de Turisme va recordar que té un contracte signat amb el comú d’Andorra la Vella per ubicar l’espectacle del 2019 a l’aparcament del Parc Central, encara que es mostra receptiu a buscar alternatives, sempre que aquestes compleixin els requisits necessaris. “Estem mirant els plànols de les alternatives que ens ofereix el comú però veiem que són més petits que aquest, i menys espai vol dir que hauríem de reduir aforament, i això es notaria en la facturació final”, va comentar, en referència al fet que la cònsol major, Conxita Marsol, ha proposat dos nous emplaçaments en aparcaments de la parròquia per deixar lliure aquest espai. Malgrat que Camp és conscient que “algun dia aquesta zona es podria urbanitzar i, per tant, no ens hi podrem quedar sempre, sí que és el millor lloc on podem estar, i de fet si vam començar aquí va ser perquè la pròpia companyia el va escollir”. Les incògnites que provoca la ubicació del Cirque per a l’any que ve, van fer que el titular de Turisme reivindiqués de nou l’edifici multifuncional. “A la llarga serà imprescindible tenir-lo, i no només per això, sinó perquè ens permetria fer moltíssimes coses que ara no podem. Si el que volem és desestacionalitzar el turisme, tenir-lo serà fonamental”, va concloure.

'Diva' supera els 105.000 espectadors i frega la xifra del 2017

tracking