Societat

Acord per posar en valor el patrimoni paleontològic

Acord per posar en valor el patrimoni paleontològic

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar ahir la signatura del conveni de col·laboració entre Patrimoni Cultural i l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA) pel qual ambdues institucions es comprometen a treballar en la preservació del patrimoni paleontològic del Principat. En concret, el Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra (Cenma), depenent de l’IEA, revisarà la carta paleontològica que té actualment el ministeri de Cultura. La carta, van explicar des de l’executiu, “és un inventari dels llocs d’Andorra on hi ha, o hi pot haver, restes fòssils”. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va explicar que l’objectiu del conveni és posar en valor el patrimoni paleontològic del país “des d’un punt de vista històric, cultural i científic”.

No obstant això, des del Govern van assenyalar que tenint en compte “la remarcable antiguitat dels nostres fòssils”, amb edats superiors als 350 milions d’anys, no es descarta demanar el suport a les institucions de recerca especialitzades amb les quals el Cenma ja hi col·labora en projectes de recerca.

En aquest sentit, però, van reconèixer que les característiques geològiques del Principat fan que els fòssils ben preservats siguin escassos.

tracking