Lleure

La casa de colònies AINA rep a l'estiu 801 nens i nenes

Les activitats educatives a Canillo s’hi van repartir en tres torns, del 3 de juliol al 12 d’agost

La casa de colònies AINA rep a l'estiu 801 nens i nenesAINA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Un any més la casa de colònies AINA ha comptat, durant l’estiu, amb una gran participació de nens i nenes de totes les parròquies d’Andorra i el Bisbat d’Urgell. Enguany s’han rebut 801 joves dels 7 als 17 anys, entre monitors i nens, que s’han repartit en els tres torns de colònies, del 3 de juliol al 12 d’agost. La xifra supera amb escreix els 700 nens i nenes que van participar l’any passat.

En concret, la casa de colònies AINA, que celebra activitats educatives en el lleure des de fa més de 40 anys, ha acollit fins a 177 joves de 7 a 14 anys durant el primer torn, del 3 al 15 de juliol; en el segon torn, entre el 17 i el 29 de juliol, van participar 166 nens i nenes, mentre que al tercer torn, del 31 de juliol fins al 12 d’agost, van passar per la casa i la borda 186 petits i petites. Altrament, els joves de 15 a 17 anys que han participat a les colònies d’enguany han estat 97 en total. La xifra es completa amb els 103 monitors voluntaris. D’entre les parròquies d’Andorra des d’on van arribar més nens i nenes ha estat Andorra la Vella, amb 97, mentre que des d’Escaldes i La Massana s’hi van acollir 63 i 61 nens i nenes, respectivament. Des d’Encamp, Canillo, Ordino i Sant Julià de Lòria van arribar, en ordre, 42, 36, 26 i 21 nens i nenes. Finalment, des del Bisbat d’Urgell van participar 103 joves i 54 van arribar d’altres llocs.

MÉS ACTIVITATS AL SETEMBRE

Les properes accions que es duran a terme des de la casa de colònies AINA es realitzaran al setembre, amb la celebració, els dies 7 i 8 del mes que ve, de la Diada de Meritxell. El divendres 7 a les 19 hores es farà una trobada a la borda de Meritxell per preparar la missa; a les 20 hores es procedirà a fer el sopar i, una hora després, es realitzarà una processó de torxes amb repartiment de coques i ressopó. D’altra banda, el dia 8 es farà un assaig de cants a les 8.40 hores i una missa jove a les 9 hores. En finalitzar la missa es farà un esmorzar a la borda.

D’altra banda, en la segona quinzena d’agost es realitzen cursos per a joves del país que vulguin titular-se com a monitors.

tracking