Treball

La PIME afirma que les sancions per intrusisme baixen pel poc control que hi ha

El president, Marc Aleix, diu que l’hostaleria és el sector que més pateix aquesta xacra

La PIME afirma que les sancions per intrusisme baixen pel poc control que hi haFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El balanç sobre l’activitat, el 2017, del Centre d’Atenció Contra l’Intrusisme (CACI) que va publicar el Govern dimarts ha causat les primeres reaccions i valoracions. Mentre que des d’alguns organismes s’ha valorat positivament la disminució d’actuacions i sancions respecte a l’any 2016, des d’altres s’ha condemnat la manera de lluitar contra l’intrusisme. Marc Aleix, president de la Petita i Mitjana Empresa (PIME), ha criticat que no es realitzin més actuacions. “És normal que si es deixen de fer controls, baixin les sancions”, ha denunciat Aleix, que ha assegurat que els sectors que més pateixen aquestes pràctiques són els de l’hostaleria i la restauració. “Només cal veure la quantitat de pisos de lloguer declarats i no declarats”, ha afegit.

Tot i la feina que du a terme el CACI, la PIME encara rep queixes de les empreses en aquest sentit. “Ens asseguren que els és molt difícil trobar pis per als seus empleats”, ha assegurat Aleix, que no creu que hagin de ser els privats els que hagin de donar informació sobre aquestes pràctiques. “L’Administració té els mitjans i les dades suficients per a fer els controls”, ha comentat Aleix, alhora que ha dit que per a les empreses “és farragós denunciar aquest tipus d’intrusisme”.

Miquel Armengol ho veu positiu

Per la seva banda, Miquel Armengol, el president de la Cambra de Comerç, ha valorat favorablement l’existència d’aquest organisme i ha comentat que tant la baixada de comunicacions com de sancions són positives, però sense oblidar que “encara continuen havent-hi problemes en aquesta matèria”. El president de la Cambra ha assegurat que una de les maneres d’erradicar les pràctiques d’intrusisme empresarial seria donar a conèixer la feina del CACI. “Cal que aquest organisme es publiciti per tal de fer arribar a les noves empreses l’existència d’aquest ens”, ha assenyalat Armengol, que ha posat de manifest la bona feina que fa l’organisme.

Armengol recorda que des de la Cambra de Comerç, en el moment que van constatar aquesta problemàtica, van fer una proposta de legislació al Govern per a crear un organisme específic on es pogués “aportar informació d’intrusisme i denunciar pràctiques irregulars”.

tracking