Espanya condemna a tres anys de presó un home per contraban de tabac d'Andorra

L’Audiència de Lleida apuja un any la pena en primera instància i el multa amb 80.700 euros

Espanya condemna a tres anys de presó un home per contraban de tabac d'Andorra

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a tres anys de presó un home que va ser detingut l’any passat a la localitat catalana de Civís per contraban de tabac procedent d’Andorra. En primera instància se’l va condemnar a dos anys de presó per temptativa, però l’Audiència ha considerat que el delicte s’havia consumat.

Etiquetes:

El fet que el detingut fos interceptat per la guàrdia civil a ter­ritori català i una vegada ja havia eludit els controls duaners, és el que determina que el delicte hagi de ser qualificat de consumat, segons va publicar el diari Segre. Per aquest motiu l’Audiència, a més d’ampliar la pena de presó augmenta la xifra que haurà d’abonar de multa el processat, que passa de 21.197 euros a 63.592. Amb els 17.100 que ha de pagar com a indemnització a l’Estat sumen un total uns 80.700 euros. El condemnat va declarar en la seva defensa que pensava que encara es trobava en territori andorrà, però l’Audiència de Lleida apunta que l’acusat era conscient que “estava col·laborant en la irregular introducció de tabac de contraban en territori espanyol” i que estava cometent un delicte.

Va ser el jutjat penal 2 de Lleida qui li va imposar la pena de dos anys de presó i la multa de 21.197 euros, però l’advocat de l’Estat demanava que la condemna fos de tres anys. Malgrat l’oposició de la Fiscalia, l’Audiència de Lleida va admetre el recurs. La sentència dictada encara no és ferma.

tracking