Salut recorda que tan sols s'han de menjar bolets comestibles coneguts

Salut recorda que tan sols s'han de menjar bolets comestibles coneguts

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Coincidint amb l’inici de la temporada dels bolets, el ministeri de Salut va recordar les recomanacions per prevenir els problemes sanitaris causats pel consum de bolets que no es coneixen correctament i que poden ser tòxics. En un comunicat, Salut va apuntar que s’aconsella menjar únicament els bolets que es pot identificar correctament l’espècie a la qual pertanyen, “ja que cal tenir present que entre les diferents espècies de bolets que creixen al nostre entorn n’hi ha algunes de tòxiques i molt perilloses, que en cas de ser consumides poden provocar la mort”.

Per tant, a l’hora de recollir i consumir bolets es recomana rebutjar-ne els desconeguts, i recollir únicament les espècies comestibles conegudes, que se sàpiga identificar sense cap dubte. En aquest sentit, el ministeri va posar l’accent que “és important insistir que són falses les regles de caràcter general per a la identificació dels bolets tòxics com, per exemple, l’ennegriment del gra d’all o de la cullereta de plata, ja que la farinera borda (Amanita phalloides), bolet molt tòxic i força freqüent als nostres boscos, no es detecta amb aquestes proves, ni tampoc altres bolets que també són tòxics”. Així mateix, també és fals, van continuar des de Salut, “que els bolets menjats pels cargols o per altres animals no són tòxics”. Pel que fa als símptomes d’intoxicació, destaquen els forts dolors d’estómac, la suor freda, els vòmits dolorosos i continuats, les diarrees abundants o el vertigen.

tracking