Els ingressos per la taxa del tabac creixen per quart mes consecutiu

L’Estat va recaptar 10,68 milions d’euros en les importacions a l’agost, un 75,9% més que el 2017

Els ingressos per la taxa del tabac creixen per quart mes consecutiuARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’Estat va recaptar l’agost passat un total de 10,68 milions d’euros per les taxes sobre la importació del tabac, un 75,9% més que el mateix mes de l’any passat, quan la xifra va ser de 6 milions d’euros. Es tracta del quart mes consecutiu d’augment dels ingressos per la taxes sobre aquest producte. Segons reflecteixen les dades fetes públiques pel ministeri de Finances, el maig d’enguany es va trencar una tendència negativa que s’havia allargat un any en el qual el recaptat del mes era inferior a l’aconseguit el mateix mes de l’exercici anterior.

Etiquetes:

En aquest sentit, el gener passat la davallada va ser del 22,5%, ja que es van passar dels 10,8 milions als 8,3, mentre que al març i a l’abril la caiguda d’ingressos va arribar fins al 65,4% en comparació amb els mateixos mesos de l’any 2017. A partir d’aquest moment, però, la tendència va canviar. Al maig les arques de l’Estat van rebre 10,33 milions d’euros, una xifra que va suposar un 313,5% més que el mateix mes del 2017, i al juny l’increment va arribar fins al 753,6%. Finalment, al juliol l’augment va ser del 197,9%.

Acumulat de 76 milions d’euros

En el que portem acumulat de l’any, els ingressos per la taxa de les importacions de tabac arriben als 76,67 milions d’euros. Aquesta dada representa una lleugera caiguda de la recaptació de l’Estat en comparació amb l’acumulat el mateix període de l’any passat. En concret, la davallada és d’un 1,3% negatiu.

En aquest sentit, destaca el pes que representen en el balanç maig, juny, juliol i agost. I és que només entre aquests quatre mesos es van sumar més de la meitat dels ingressos. En concret, l’Estat va recaptar una suma aproximada de de 43 milions d’euros en aquest període.

tracking