Política

L'OCDE avala el compliment del país en matèria fiscal i transparència

Un directiu de l’organisme afirma que el país “no preocupa” la comunitat internacional

L'OCDE avala el compliment del país en matèria fiscal i transparènciaSFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El director del centre de política tributària i administració de l’OCDE, Pascal Saint-Amans, va afirmar ahir que Andorra ha complert amb totes les demandes que aquesta organització els havia fet per adaptar la política d’intercanvi d’informació fiscal i transparència a la resta dels països membres. Un fet que el deixa “molt content” i que ha servit perquè “la comunitat internacional reconegui Andorra com un país que respecta les regles i que valora l’esforç que ha fet”.

Saint-Amans va afegir que “puc confirmar que Andorra no és una preocupació per a l’OCDE, ja que ha fet tots els canvis demanats”, i va reconèixer que sempre queden petites coses per fer però “les grans reformes ja han finalitzat i la informació ja comença a circular”. El directiu va fer aquestes declaracions després de reunir-se amb el cap de Govern, Toni Martí, i el ministre de Finances, Jordi Cinca, en el marc de la visita per comprovar aquestes reformes. Saint-Amans va recordar que l’OCDE havia demanat a Andorra que intercanviés la informació bancària quan un no resident obrís un compte i que informés les autoritats fiscals del país de residència. Una petició que s’ha complert, segons Saint-Amans, tot i que va insistir que cal que “Govern s’asseguri que la banca complirà amb aquest requisit”.

Un altre aspecte que va valorar va ser l’obertura econòmica que ha fet el país els darrers temps i va ressaltar que cooperar amb organitzacions com l’OCDE són essencials per aconseguir-ho. “Avui en dia un país que no col·labori amb la resta tindrà molt difícil fer aquesta obertura, però afortunadament són molt pocs els que no ho fan i Andorra és un dels que coopera i tota la comunitat ho sap”, va indicar.

Cinca va celebrar les paraules del directiu i va reconèixer que “ens ha complagut que ens digui que des de fa molts mesos no estem a la seva agenda ni radar. Demostra que hem fet els deures i que estem en la bona línia”. El ministre va apuntar que els primers intercanvis ja han començat però que a la reunió, més enllà de parlar de les accions que el Govern havia dut a terme els darrers mesos, el que li havien volgut mostrar era el compromís que tenen per obrir l’economia del país. “Hem parlat de l’acord d’associació perquè era importat poder contextualitzar la nostra estratègia, que va més enllà i que vol posar al centre l’obertura econòmica, un fet que no seria possible sense fer els deures ni sense ser un país cooperador de l’OCDE”, va finalitzar Cinca.

tracking