Política

Virtus Unita afirma que cap partit els ha contactat per a formar llista

El grup creu que la intenció de les accions contra el Copríncep és instaurar la república

Virtus Unita afirma que cap partit els ha contactat per a formar llistaARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Josep Antón López Alcántara, un dels fundadors del grup d’opinió Virtus Unita, ha assegurat que des de la plataforma encara no han contactat amb cap partit, de la mateixa manera que ningú ha contactat amb ells amb la intenció de formar llista per a les pròximes eleccions. López Alcántara ha recordat que l’organització es va fundar com a grup d’opinió amb l’objectiu de crear debat i intercanviar idees sobre els temes d’actualitat. “No és la nostra intenció ni la nostra prioritat entrar en política. Si algú ho plantegés ho hauríem de debatre i decidir una cosa o l’altra”, ha manifestat un dels fundadors del grup Virtus Unita.

Els darrers mesos, diversos actors polítics, com els antics liberals d’Escaldes, SDP o Unió Laurediana, han mantingut converses informals per a tractar la possibilitat de formar l’anomenat partit de la tercera via, un grup al qual es creia que també s’uniria Virtus Unita, situació que de moment ha descartat López Alcántara. Així, el projecte de caràcter conservador del qual s’ha parlat fins ara sembla que es va difuminant, almenys com a projecte a nivell nacional. D’aquesta manera, López Alcántara ha valorat positivament la plataforma només com a grup d’opinió.

DEFENSA DEL COPRINCIPAT

El grup ha denunciat mitjançant un comunicat la crema de fotografies del Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. En aquest sentit, López va manifestar que “ens va semblar molt desafortunat”, i creu que l’objectiu principal dels grups que protesten a favor del dret a l’avortament, entre els quals es troba Arran i Stop Violències, “és posar en qüestió el sistema actual per a formar una república”. “Si Andorra ha arribat fins a aquí és gràcies als coprínceps: mantenir el coprincipat és bàsic”, ha manifestat un dels fundadors de Virtus Unita, que reitera que defensen el Copríncep amb dents i ungles, així com la seva figura, “independentment de qui sigui”. “És una situació amb la qual es manté el Copríncep tranquil i còmode”, ha assegurat López Alcántara respecte al tema de l’avortament al Principat.

tracking