DISSOLUCIÓ DE GRANDVALIRA

Treballadors de Nevasa han plegat per la incertesa del futur

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, diu que alguns empleats han canviat el lloc de feina a causa de la inseguretat pel trencament de Grandvalira

Treballadors de Nevasa han plegat per la incertesa del futurFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Alguns treballadors de Nevasa han deixat l’empresa per la incertesa provocada per la futura dissolució de Grandvalira. Durant la inauguració, ahir, del mural de la façana de Casa Viliella, a Encamp, el cònsol major de la par­ròquia, Jordi Torres, va explicar que “hi ha personal que ha deixat Nevasa perquè ha trobat altres ofertes” i que alguns empleats, atès que això els podria aportar “seguretat”, han decidit canviar de feina.

Torres va afirmar que la societat que gestiona Grandvalira també ha començat un procés de reestructuració per reubicar el personal que desitja continuar o bé a Saetde o bé a Ensisa, tot i que no va precisar la quantitat de persones que seran desplaçades a les altres dues empreses ni les que han decidit plegar. El cònsol va explicar que la mesura de desplaçar els contractats forma part del “primer pas” del procés de trencament, i que el següent “ja serà la dissolució efectiva”.

De totes maneres, Torres va insistir que el futur del personal és una de les “prioritats” i que seran “el màxim de curosos possible”. De fet, va afegir que en cas dels treballadors que volen optar per canviar de treball, se’ls donarà “el màxim de facilitats possibles”. Sobre el trencament de Grandvalira i l’anunci de noves trobades que obrirà el cap de Govern, Toni Martí, per evitar la desaparició de la marca, Torres avançar que la voluntat és “intentar al màxim” que això no passi i que “el trencament de Nevasa no s’acabi produint”. Torres no perd l’espera-nça, però tampoc és gaire optimista. “A dia d’avui, estic a les reunions de Nevasa i ho veig complicat perquè tot està seguint el procés de dissolució tal com estava marcat”, va lamentar Torres, que espera trobar una via perquè la situació s’arregli.

Un bri d'esperança

“Mentre el senyor Viladomat estigui disponible a asseure’s a una taula i mirar de trobar una solució per reconduir la situació actual, benvingut sigui”, va dir el cònsol major encampadà, que assegura que “mentre hi ha vida hi ha esperança”. Torres va afirmar que el fet “d’estar assegut a la taula” demostra que “es pot trobar alguna cosa”. D’altra banda, també va recordar que la marca Grandvalira es mantindrà “dos o tres anys” per evitar que el trencament condicioni l’arribada d’esquiadors al domini.

Preguntat pel forfet conjunt, Torres va dir que és un tema en el qual “s’està treballant”. “En principi, la proposta actual és no mantenir el forfet, però penso que si aquestes converses arriben a bon port, l’objectiu principal serà mantenir-lo”, va dir, i també va manifestar que Saetde, Ensisa i Nevasa estan treballant per “anticipar-se” a la problemàtica que es tornaran a trobar enguany els temporers a l’hora de trobar habitatge. “Si Saetde necessita el comú d’Encamp per poder fer alguna gestió i facilitar alguna cosa, aquí ens tindran, però és un tema que porten internament les diferents societats i són elles qui ho gestionen”, va recordar el cònsol major, que tampoc descarta oferir els pisos de Gevivasa, al Pas de la Casa. Quant a la proposta del PS perquè es destinessin a pisos socials, Torres va dir que s’han posat en contacte amb el Govern per tal de veure si els allotjaments “podrien ser d’utilitat per a la problemàtica”.

Sobre si els pisos poden ser ocupats pels temporers que venen per fer la temporada d’esquí, Torres es va limitar a dir que això queda en un “segon terme”, però que “si Saetde volgués disposar d’aquests pisos i volguessin arribar a un acord, també ho podem mirar”.

SATISFACCIÓ PER ACOLLIR EXTERIORS

El cònsol major encampadà també es va mostrar satisfet pel fet que l’edifici de l’antiga Ràdio Andorra sigui la futura seu del ministeri d’Afers Exteriors. Tot i que Torres va admetre que la seva primera prioritat era poder acollir la Ràdio i Televisió Pública d’Andorra, el representant veu amb bons ulls que finalment s’hi ubiqui el ministeri. “Per a nosaltres, mentre hi hagi ocupació i hi hagi vida, si se li dona una utilitat, estem satisfets”, va expressar Torres, que creu que el traspàs efectiu no es durà a terme fins d’aquí a uns dos o tres anys.

MESURES CONTRA LA PROCESSIONÀRIA

El conseller de Medi Ambient de la parròquia, Aleix Varela, va explicar que s’ha reduït la presència de processionària gràcies a les actuacions que s’han fet els últims anys. Varela va afirmar que l’empresa encarregada de fer els treballs per mitigar aquesta problemàtica diu que el procés “ha anat força bé” i que s’ha reduït la presència d’erugues als pins. En tot cas, el representant va explicar que per tenir els resultats caldrà esperar uns mesos i que en principi està previst que els puguin obtenir de cara a la primavera del 2019.

tracking