política

L'A demana que Govern retiri el projecte de llei d'Ocupació

Pallarés diu que el text és intrusiu i que no té estratègies per al departament

L'A demana que Govern retiri el projecte de llei d'Ocupació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Liberals d’Andorra no està conforme amb el projecte de llei d’Ocupació, que encara està en període per poder presentar esmenes, i va demanar la seva retirada perquè considera que “és intrusiu, burocratitza el servei i no respon a les necessitats de la població”, per això va justificar ahir l’esmena a la totalitat del text així com també a 22 articles més. Segons la consellera Judit Pallarés, el text, a més de “ser difícil i farragós, no aclareix els objectius què busca ni que pretén amb aquesta transformació del departament”, ja que “la mateixa llei indica que hi ha manca d’estratègia que està pendent d’elaborar i a mi em preocupa bastant”. També va afirmar que sembla que obri la porta a la privatització però no aclareix de quina manera ho faria i, per altra banda, preveu augmentar el pressupost i el personal. “Trobem una mica incoherent el text perquè sembla que obri la porta a la privatització però no especifica el com ni el què, i alhora es vol incrementar el pressupost i es vol contractar més gent, però tampoc diuen per què ni de quantes persones seria. La consellera sí que va trobar una partida de 35.000 euros que anirà destinada a ampliar la inversió informàtica.

Els liberals tampoc veuen clar el suport que podrien donar a l’emprenedoria i l’assessorament en matèria de recursos humans a les empreses algunes de les noves prerrogatives que preveu el text, perquè “ja tenim companyies privades que ho fan i també se n’ocupa el departament d’Economia a través d’Actua. Que busquin lligams per treballar conjuntament ens sembla bé però no que tingui aquesta competència”, i per això la va definir com a “llei intervencionista”.

El darrer punt de crítica va ser el trasllat de la prestació per desocupació involuntària des d’Afers Socials a Ocupació, una situació que Pallarés no entén però que porta a la reflexió d’obrir el debat per incloure un atur contributiu. “El canvi no té sentit perquè no deixa de ser una ajuda social que només cobren les persones sense recursos i no tots els desocupats. Ningú s’ha plantejat un nou model d’atur contributiu i si es vol implantar, caldrà revisar abans els salaris perquè no crec que es pugui afrontar la cotització a la CASS, que també ha augmentat, amb això”, va dir.

tracking