SOCIETAT

Les feministes veuen compatible l'avortament amb el Coprincipat

Les associacions apel·len al diàleg i posen com a exemple el cas recent d’Irlanda

Les feministes veuen compatible l'avortament amb el CoprincipatFernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Les associacions feministes demanen als polítics que “seguin i parlin” sobre el dret a l’avortament a Andorra i apel·len a les negociacions amb el Coprincipat. Aquestes reaccions han sorgit com a resposta a les paraules del cap de Govern, Toni Martí, que va assegurar fa deu dies que “no és possible despenalitzar l’avortament i mantenir el Coprincipat parlamentari”. També va assegurar que prefereix mantenir el Copríncep episcopal a legalitzar el dret a l’avortament.

Amb relació a aquestes paraules, la presidenta de l’Associació de Dones d’Andorra, Montserrat Nazzaro, assegura que “no s’ha de triar entre una cosa i l’altra”, i que el fet que el país tingui un Coprincipat no implica que la societat no pugui evolucionar perquè, de fet, “ja hi ha divorcis i matrimonis de persones del mateix sexe”. D’altra banda, la presidenta d’Acció feminista, Antònia Escoda, posa Irlanda com a exemple d’una societat catòlica que ha introduït avenços en la seva legislació sobre l’avortament, i assegura que hi ha associacions catòliques que aposten per la lliure decisió de les dones. En aquest sentit, Escoda apunta que la societat actual d’Andorra “no és la mateixa que fa 25 anys” i que la d’ara és “més madura” per a afrontar aquest tipus de canvis. La presidenta d’Acció feminista considera que “fer política és seure i negociar” i que és necessari que els polítics tractin el debat de l’avortament.

Sobre la resposta parlamentària de Govern afirmant que la CASS no paga avortaments voluntaris de dones andorranes a l’estranger, ambdues associacions han assegurat que no poden fer valoracions perquè aquest procediment és il·legal i que aquest fet no canvia el seu posicionament en el debat de l’avortament.

tracking