Un cas de blanqueig de la droga implica gestors bancaris andorrans

Un cas de blanqueig de la droga implica gestors bancaris andorrans

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Tributària espanyola ha desarticulat una gran xarxa de blanqueig de capitals procedents del narcotràfic amb seu a Astúries i Galícia en la qual van participar empleats d’entitats bancàries andorranes. La denominada operació Zebra afecta un entramat de 24 persones físiques i 14 societats, acusades de blanquejar 10 milions d’euros mitjançant un sistema que incloïa una xarxa de societats i testaferros a Bahames, Luxemburg i Macau. Aquestes comptaven amb la col·laboració d’empleats d’entitats financeres del Principat i també de Suïssa i Portugal. La investigació, en la qual també va participar la fiscalia andorrana, s’ha saldat amb l’embargament de quatre comptes bancaris, valors i actius al Principat per un import d’1,1 milions d’euros.

Etiquetes:

L’operació Zebra va arrencar el juny del 2014, quan els investigadors de l’Agència Tributària van tenir coneixement de l’existència d’una organització dedicada al tràfic de drogues dirigida per una parella amb domicili a les localitats espanyoles d’Oviedo i Quiroga. El principal investigat ocultava el seu important patrimoni amb la col·laboració d’alguns dels seus familiars i mitjançant la creació d’un entramat amb societats radicades a Espanya, Bahames i Luxemburg i una sèrie de comptes bancaris en territoris offshore.

Per a la creació d’aquesta estructura, el líder de la xarxa va comptar amb la col·laboració d’empleats bancaris d’Andorra, Suïssa i Portugal.

tracking