Acord d'Associació

Borrell assegura que Andorra hauria de pagar el subsidi d'atur

“Si vostè juga a ser europeu, ha de jugar-hi amb totes les conseqüències”, ha manifestat el ministre d'Afers Exteriors d'Espanya

Maria Ubach amb Josep Borrell a l'edifici administratiu de GovernElisenda Pallarés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d'Afers Exteriors d'Espanya, Josep Borrell, ha manifestat que Andorra hauria de pagar el subsidi d'atur als treballadors espanyols, en cas de signar l'acord d'associació amb la Unió Europea, en la compareixença posterior a la reunió amb la ministra Maria Ubach. "La ministra sap perfectament quines són les regles de joc de la Unió Europea i dels països que s'associen. Entre aquestes regles hi ha la protecció a l'atur", ha afirmat el ministre espanyol. “Si vostè juga a ser europeu, ha de jugar-hi amb totes les conseqüències”, ha afegit el ministre. Borrell també ha dit que "Espanya té la més gran voluntat de cooperar perquè aquesta associació es faci aviat". Per la seva part, la ministra Ubach ha destacat que l'activitat bilateral ha estat molt intensa durant els vint-i-cinc anys de relacions diplomàtiques i que cal treballar amb Espanya per "tirar endavant l'acord d'associació".

Els ministres també han parlat en la trobada de la candidatura andorrana per organitzar la Cimera Iberoamericana de l'any 2020 i de l'aeroport d'Andorra la Seu. Borrell ha afirmat que l’operativitat dels vols amb GPS hauria d'entrar en funcionament la propera primavera.D’altra banda, el ministre Borrell ha anunciat una futura reunió del cap de Govern, Antoni Martí, amb el president espanyol, Pedro Sánchez, que tindrà lloc a Madrid i que serà “ben aviat”.

tracking