política

L'oposició critica els 3,3 milions que el Govern ha invertit en The Cloud

Els grups de la minoria retreuen al ministre Jordi Torres la “mala gestió” del projecte i el malbaratament de fons públics

L'oposició critica els 3,3 milions que el Govern ha invertit en The CloudANA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els grups de l’oposició van criticar ahir la gestió del Govern sobre el projecte The Cloud pels 3,3 milions d’euros destinats a l’ender­rocament dels edificis i a l’habilitació dels terrenys. Durant la sessió de control a l’executiu, la minoria va apuntar directament contra el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, per la falta d’una estratègia clara i per la “improvisació” davant del que havia de ser el projecte emblemàtic d’Andorra Telecom.

El conseller general del grup liberal, Ferran Costa, va acusar Tor­res de “llençar directament a les escombraries 3,3 milions d’euros”, i li va recordar els diners gastats amb els informes de l’heliport a la zona de les Tresoles, que han costat uns 700.000 euros. “Al sector privat, faria temps que hauria estat acomiadat per gestió negligent”, va etzibar el conseller. El ministre, que es va defensar dels cops acusant Costa d’estar “en precampanya”, va replicar-lo afirmant que serà la ciutadania qui haurà de decidir, “si escau”, si l’acomiaden en les pròximes eleccions generals. El titular d’Ordenament Territorial va dir que 1,7 milions d’euros gastats han servit per condicionar i “aprofitar” els terrenys, que se cediran al comú de la capital. Està previst que s’hi faci un mercat de Nadal i que sigui un espai de lleure, tot i que segons va dir Torres, la gestió també estarà “condicionada als projectes que pugui tenir Andor­ra Telecom”.

Habilitació de la zona

El ministre va dir que ara s’està adequant la zona gastant “el mínim de diners possibles”. En l’intercanvi de retrets, Torres va acusar els liberals d’haver llençat tres milions d’euros més quan estaven al Govern pel projecte del museu Frank Gehry, que va acabar sent descartat més tard pel Govern socialdemòcrata. L’intens debat entre els dos representants va animar la resta de forces de l’oposició, que es van afegir a l’emboscada.

La consellera general del PS, Rosa Gili, va lamentar “la mala gestió del projecte” i va dir que “ho estem pagant molt car”. La representant va alertar dels possibles sobrecostos suplementaris després de descartar el projecte, tot i que Torres va assegurar que no hi haurà despeses suplementàries “importants”, si bé va reconèixer que el comú de la capital haurà de “condicionar els carrers adjacents”. La consellera d’Unió Laurediana-Independents de la Massana, Carine Montaner, va retreure al Govern haver preparat “un pla de negoci que no s’aguanta”. Montaner, Costa i el conseller independent de la Massana, Carles Naudi, també es van mostrar preocupats pels 105.000 euros que costa el lloguer de l’edifici del carrer Prat de la Creu, on ara s’ubica l’empresa parapública. Consideren que això suposa un cost addicional al qual la parapública no havia de fer front abans d’enderrocar els edificis al solar de l’avinguda Meritxell. Torres va explicar que el consell d’administració d’Andorra Telecom valorarà la possibilitat de buscar una altra ubicació “alternativa” a les actuals oficines per reduir la despesa, però que de moment es mantindran a la mateixa seu.

El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, també va criticar l’executiu per “prendre decisions a la lleugera”. Torres va assegurar que en veure la desviació del cost del projecte, que hauria pogut acabar costant 55 milions d’euros, van decidir descartar-lo per “responsabilitat”.

ESPOT DIU QUE ELS METGES NO ESTAN "DESEMPARATS"

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va afirmar ahir que els metges no estan “desemparats” a l’hora de derivar una pacient a un altre país per avortar. El ministre va respondre d’aquesta manera a una pregunta de la consellera general del PS, Rosa Gili, que demanava si un professional podia ser acusat de complicitat. “Un professional que atén una persona determinada a fer una interrupció voluntària de l’embaràs, li manifesta que la pràctica no està autoritzada a Andorra i la deriva als països veïns on està autoritzat, des d’aquest punt de vista la persona no incorre cap infracció penal”, va dir Espot, que va acusar els socialdemòcrates de “voler caricaturitzar les coses” i tenir la intenció de mostrar una “realitat arcaica i medieval” del Principat. Espot va reiterar, com ja es va aclarir en una resposta a una pregunta parlamentària, que la CASS només paga els avortaments involuntaris, però no els voluntaris, és a dir, aquells en què la mare decideix interrompre l’embaràs.

tracking