turisme
L'ocupació hotelera es redueix un 1,65% al setembre
Aquest any tots els mesos d’estiu han registrat pitjors xifres que el 2017
Les dades d’ocupació hotelera van caure un 1,65% al setembre respecte al mateix mes de l’any passat i se situen en un 50,24%. Aquestes xifres confirmen la tendència negativa d’aquest estiu, ja que s’han produït davallades d’ocupació al juny, juliol, agost i setembre. Alhora, la facturació total dels hotels ha caigut un 2,29%. El fet que aquest percentatge sigui superior a la davallada de l’ocupació té la seva explicació perquè els hotels han reduït els preus un 3,03% de mitjana. Concretament, un 45% dels establiments han disminuït el preu mitjà de venda, davant un 30% que l’han augmentat i un 25% que han mantingut el mateix preu.
El president de la Unió Hotelera, Carles Ramos, va apuntar que “no s’ha de ser alarmista” perquè la davallada del setembre “ha sigut petita”. Tot i això, reconeix que s’ha de tenir en compte perquè “tot el que no sigui positiu s’ha de mirar”. Ramos explica que aquestes reduccions en les xifres pertanyen a una desacceleració lògica, ja que els anys 2016 i 2017 van ser “extraordinàriament bons”. Va destacar que encara que aquest estiu ha tingut unes xifres prou inferiors a les dels últims dos anys, segueixen estant per damunt de les d’altres anys recents com el 2014 o 2015, la qual cosa confirma un procés “d’estabilització” de l’ocupació.
Tot i que els darrers quatre mesos s’han registrat unes xifres d’ocupació hotelera inferiors a les dels dos anys anteriors, la mitjana d’aquest any és la més alta des d’almenys l’any 2011, que és on arriben les dades facilitades per la Unió Hotelera. Carles Ramos explica que això es deu al fet que aquest any la Setmana Santa va ser al març, quan la temporada de neu atrau encara un elevat nombre de visitants.