solidaritat

Amics del poble sahrauí es dissol amb crítiques contra el Govern

La presidenta diu que podria seguir amb un nou executiu “més sensible”

Amics del poble sahrauí es dissol amb crítiques contra el GovernFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps), Lluïsa Hurtado, va comunicar ahir que l’entitat es dissoldrà un cop hagi finalitzat la caravana solidària que està organitzant per portar aliments, medicaments i material escolar fins als campaments on viuen els infants africans. La raó és que “l’objectiu de l’associació és portar els nens fins aquí i si no poden venir, no té sentit que continuem”. En aquest sentit, critica la “poca sensibilitat” que ha tingut Govern a l’hora de buscar solucions per resoldre la situació. “Els hem demanat moltes vegades que signin un conveni per portar els nens però mai han fet res. Segueixen reclamant un passaport a uns nens que són apàtrides. És com demanar la lluna”, va indicar. “Tampoc han volgut reunir-se amb l’anterior cònsol espanyol ni amb l’organització d’amics del poble sahrauí catalana, que es van oferir com a mediadors, de manera que vista la situació només ens queda fer aquesta última acció solidària”.

Hurtado, però, deixa oberta la porta que l’associació continuï sempre que es produeixi un canvi a l’executiu. “És cert que l’oposició va presentar esmenes per aquesta qüestió i si entra un nou partit a Govern ens ho podríem replantejar”, però afirma que “no serà amb mi de presidenta perquè m’he cremat molt”.

Un altre punt important per mantenir l’associació és que hi hagi més famílies, ja que, segons indica, en el darrer any “hi ha hagut una caiguda important i sense elles tampoc podríem seguir”.

En la darrera assemblea general de l’entitat es va decidir fer una caravana solidària abans de Setmana Santa per portar elements de primera necessitat fins als seus campaments i realitzar un documental per denunciar la seva situació. Per fer-ho demanaran vuit vehicles que “deixarem allà”. Segons Hurtado, “hem tingut bona acollida i veurem si els podem aconseguir. De moment tenim un minibús de 16 places, però marxarem amb el que tinguem. Si són vuit, perfecte, però si són dos, també”. Si queden diners es donaran a les entitats germanes d’Espanya i Catalunya.

tracking