justícia
Un pres per droga denuncia detenció il·legal
Afirma que el van arrestar sense explicar-li per què, sense proves i que no li van llegir els drets fins hores després
Una parella d’agents es va presentar a casa seva pels volts de les set de la tarda, relata Nelson Ferreira. El venien a detenir i a escorcollar el domicili. “No portaven ordre judicial”, assegura, i no li van explicar el motiu de l’arrest. A casa també hi havia la parella i una menor d’edat. A la dona la van escorcollar i després li van dir que havia de marxar. A ell, després que haurien decidit no registrar el domicili, se’l van endur a la discoteca que regenta a la capital, suposat focus del tràfic de droga en locals d’oci. Quan va arribar la policia ja havia esbotzat la porta. Era a la tarda i no hi havia ningú al local. Estava ple de policies i també el fiscal i la batlle instructora del cas, explica. Buscaven droga. Droga que no van trobar, insisteix Ferreira, per denunciar que el van arrestar sense tenir cap prova contra ell. En l’escorcoll també hi va poder estar el seu advocat. Però no va ser fins a les dues de la matinada que li van llegir els drets. Per a l’empresari hi ha un cúmul d’irregularitats que fan que denunciï que la seva és una detenció il·legal, que ara espera que li reconegui el Tribunal Constitucional.
Des de la presó, Ferreira insisteix en la seva innocència i repeteix que està tancat “per quatre missatges”. L’operació del juny s’hauria gestat mesos abans amb la detenció a final del 2017 d’una altra persona que també està a la Comella en presó provisional per presumpte tràfic d’estupefaents. A partir d’aquest arrest la policia hauria començat a estirar del fil per si hi havia més persones relacionades amb el presumpte delicte. “És amic meu de tota la vida”, explica Ferreira sobre l’altre pres per justificar el contacte. I respecte als missatges, afirma, són converses entre dos amics que entén que no han de donar lloc a equívoc. “No tenen cap prova contra mi, l’única prova són aquests quatre missatges i jo no parlo de droga i tampoc hi ha un llenguatge que pugui crear confusió”, insisteix.
En el comunicat de la detenció de Ferreira, la policia donava pocs detalls en tractar-se d’un cas “judicialitzat”. Sí que informava de la detenció de quatre persones, entre les quals Ferreira, de 41 anys, i que s’emmarcava en la lluita contra el tràfic d’estupefaents en locals d’oci. Dels altres tres, relata el reclús en presó preventiva, només en coneix un, que va treballar per a ell durant poc temps. El citat comunicat també detallava el comís de mig quilo d’haixix, petites quantitats de cocaïna, diners en efectiu i altres objectes d’interès. Ferreira assevera que la droga que se cita ni li van trobar a ell ni en cap dels seus dos locals: la discoteca –sobre la qual es pregunta per què la policia no es va endur les gravacions de les càmeres de seguretat instal·lades– i un restaurant situat a Escaldes, que també va ser registrat. Negocis, recorda, que van poder obrir amb normalitat després dels escorcolls.
“Això és de pel·lícula”, lamenta en exposar la situació en què es troba. “M’han volgut pintar com si fos el capo de la màfia”, denuncia, tot recordant que no ha tingut mai problemes amb la justícia. I assegura que no té cap constància que als seus locals es vengués droga. “Em demano fins a quin punt la policia pot actuar d’aquesta manera”, es queixa.