BENESTAR SOCIAL

Demanen una pensió mínima de 1.200 euros

El president de la Federació d’Associacions de la Gent Gran considera que és una necessitat “vist el cost de la vida”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Federació d’Associacions de la Gent Gran va demanar ahir un augment del llistó en les pensions “vist el cost de la vida”. “Com a mínim necessitaríem 1.200 euros per a poder viure d’una forma correcta”, va sol·licitar Simó Duró durant la celebració de la Festa Magna, en la qual van assistir uns 500 padrins i padrines de totes les parròquies al prat del Roure. “Fa dos anys parlàvem que tots hauríem de gaudir almenys de 1.000 euros i la gent ja no té suficient. És un error no fer que tothom pugui gaudir d’aquests quantitats”, va afegir Duró.

El president de l’entitat va afirmar que implantar aquestes quantitats “no és difícil perquè [...] quan hi ha una majoria forta es pot trobar diners de tot arreu fent una bona administració i un bon control de l’erari públic”, va reivindicar el president. “Honraria molt Andorra i penso que aquets diners a nivell de pressupost els podrien posar”, va sentenciar Duró.

El ministre d’Afers socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, assegura que hi ha alguns “casos” en els quals “ja estarien entorn dels 1.200 euros de pensió disponible”, referint-se als supòsits en els quals “dos membres de la parella reben una pensió de solidaritat o en el cas de persones que viuen soles o estan vídues”. “Estem en la direcció que sol·licita la Federació de Gent Gran, especialment en les nuclis familiars monoparentals o persones que estan en situació de dificultats econòmiques, “va afirmar el ministre, que considera que l’executiu també està fent “esforços” en el camp de les pensions contributives. “Estem revaloritzant el salari mínim any rere any i a mitjà o a llarg termini les pensions contributives que percebin en uns anys també seran més grans”, va afegir Espot. “No només és una qüestió de voluntat política, també és una qüestió de sostenibilitat de les finances públiques i els que governem hem d’intentar trobar aquest punt d’equilibri”, va asse-nyalar el ministre, que va reivindicar “l’aposta social” de Govern.

TONI MARTÍ DIU QUE NO S'HA MENTIT EN L'ACORD AMB LA UE

El cap de Govern, Toni Martí, va afirmar que el “Govern d’Andorra no ha enganyat en res”, referint-se a la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea. “Sobre la lliure circulació de persones no s’ha negociat res”, va afirmar el cap de Govern durant la celebració de la Festa Magna. “El que no permetrà la UE és que Andorra tingui unes prestacions socials determinades que no estiguin obertes a un ciutadà de la UE. Això és del que es parla quan es parla del subsidi d’atur i altres formes equivalents. Tot està per negociar”, va dir Martí. “Avui dia Andorra no ha claudicat en res”, va sentenciar el cap de Govern, que considera que no serà aquest executiu qui tancarà l’acord.

Demanen una pensió mínima de 1.200 euros

Demanen una pensió mínima de 1.200 euros

tracking