Benestar social

L'oposició està a favor d'apujar fins als 1.200 euros la pensió mínima dels jubilats

Des de DA afirmen que “vist l’increment previst del salari mínim” en uns anys “es pot arribar als 1.200 euros”

L'oposició està a favor d'apujar fins als 1.200 euros la pensió mínima dels jubilatsSFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els partits de l’oposició consideren que la demanda d’apujar les pensions mínimes fins als 1.200 euros que va fer a la Festa Magna Simó Duró, president de la Federació d’Associacions de Gent Gran, és “legítima” i tots es posicionen a favor d’aconseguir augmentar el llistó. Duró considera que aquesta és la xifra per a viure mínimament bé “vist el cost de la vida” al Principat.

El conseller de Liberals, Ferran Costa, creu que “és una evidència que el que cal és equiparar els ingressos de les pensions amb el cost de la vida”. “El col·lectiu de la gent gran és un dels més sensibles per a nosaltres”, afirma el conseller. Quant a la sostenibilitat d’un augment del llistó de les pensions, Costa afirma que “és difícil de dir si és assumible o no perquè no tenim les xifres econòmiques de Govern o la CASS, però el que sí puc dir és que per als Liberals és una prioritat equiparar els estàndards de vida per poder viure dignament”.

D’altra banda, Carles Naudi, conseller independent de la Massana, no només està a favor d’apujar les pensions, sinó que “tot el que des del punt de vista social pugui créixer és benvingut per tota Andorra”. Naudi considera que “per a fer això l’Estat ha de ser sostenible per afrontar-ho”, i assegura que abans de dur a terme cap mesura “primer s’ha d’estudiar que es pugui fer, aquesta és la base”, considera el conseller.

Pere López, president del PS, afirma que “el salari mínim és molt baix i les pensions han d’augmentar”. “El partit es posicionarà en la pròxima campanya en un increment en aquest sentit”, assegura López, que assenyala que “farem propostes valentes de cara al programa”. “Hem de donar resposta a aquesta situació”, sentencia el president de la formació, que considera aquesta situació “una problemàtica”. López va més enllà i recorda que “el passat debat d’orientació política vam demanar un estudi del cost de la vida per determinar tant el salari mínim com la pensió mínima”. “Nosaltres hem proposat que el salari mínim hauria de ser un 60% del salari mitjà”, afirma López.

PENSIONS SOBRE ELS 1.000 EUROS

Esteve Vidal, secretari general de DA, recorda que les pensions de jubilació no contributives “estan entorn dels 1.000 euros”. “Vist l’increment previst del salari mínim i el que s’ha aplicat els últims anys, crec que en pocs anys es pot arribar als 1.200 euros”, afegeix Vidal. Pel que fa a les jubilacions de la CASS, “ja s’han començat a aplicar mesures perquè tothom pugui gaudir d’una pensió el més digna possible”. Sobre el llindar econòmic de cohesió social, Vidal creu que “ha d’anar evolucionant”, i que per tant “s’actualitzaran” les pensions.

tracking