La batlle investiga si els liberals van 'comprar' el suport de CDA el 2007

Moreno pregunta a Miquel Font si la concessió d’ambulàncies està vinculada amb el fet que els dos consellers de CDA (un era la seva germana) van permetre governar als liberals

La batlle investiga si els liberals van 'comprar' el suport de CDA el 2007

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La batlle Maria Àngels Moreno està investigant si s’hauria produït un cas de corrupció política i/tràfic d’influències en la concessió del servei d’ambulàncies a l’empresari Miquel Font (Pirot) per part del govern liberal d’Albert Pintat. Miquel Font va respondre amb un “no me’n recordo” a la major part de les preguntes de la batlle que inquiria sobre les suposades múltiples irregularitats en el contracte de concessió del servei, que conté unes clàusules inaudites en favor de l’empresari canillenc.

A la part final de l’interrogatori, Moreno va demanar a Font si recordava que la seva germana, Lourdes, estava en un partit polític que va ser qui permetia la governabilitat a l’executiu liberal d’Albert Pintat. Preguntat per quin partit era, segons fonts properes al cas, l’empresari canillenc va insistir no recordar-ho, i la batlle li va haver d’explicar que es tractava de Centre Demòcrata Andorrà (CDA). Aquesta formació tenia dos consellers (Enric Tar­rado i Lourdes Font) i el seu suport a Pintat –o l’abstenció en alguns casos– va permetre que l’executiu liberal pogués governar tota la legislatura. Moreno va interpel·lar Miquel Font si el contracte per a la concessió de les ambulàncies tenia relació amb aquest suport polític. El canillenc va assegurar que no sabia res d’aquest tema.

Aquí va acabar l’afer, tot i que la batlle sospita que podria haver-hi alguna relació. Cal recordar que el contracte es va acabar fent amb unes condicions afegides posteriorment al plec de bases que beneficiaven els empresaris. El canvi més evident (com va avançar el Diari dissabte) és la recompra de les ambulàncies, quan l’hospital ja les estava pagant a través de l’abonament de la concessió, a la qual calia afegir els 852.000 euros extra més per a cadascun per compensar el suposat dèficit. El SAAS, segons fonts properes a la investigació, va comprar uns vehicles que ja havia pagat.

El segon tema que no se sap quin és el motiu que el va propiciar és la inclusió d’una clàusula per la qual l’hospital es comprometia a quedar-se tots els treballadors del servei privat un cop acabés la concessió. Això traslladava a l’Estat les indemnitzacions dels acomiadaments o l’obligació de recol·locar-los en altres llocs de treball quan era una obligació evident dels empresaris.

LA FISCALIA I EL LLETRAT DEL PS NO PREGUNTEN A FONT

La declaració de Montserrat Gil citant Toni Riberaygua i Ferran Mirapeix com a grans responsables de les decisions sobre el concurs per a la concessió de les ambulàncies ha provocat, segons diferents fonts, un canvi d’actitud tant en el fiscal com en l’advocat socialdemòcrata. En la declaració de Miquel Font, ni el fiscal ni el lletrat del PS van preguntar a Font sobre els dos temes que eren clau en la compareixença. S’esperava que expliqués com havia anat la negociació posterior al plec de bases perquè en el contracte es van incloure una sèrie de clàusules que l’afavorien. Tampoc van seguir el fil de les preguntes sobre la possible vinculació entre la concessió i el suport que va tenir el govern liberal dels consellers de CDA (quan un dels dos era la germana de Font). Cal recordar que els socialdemòcrates van ser qui van presentar la querella que ha obert la investigació, però segons les mateixes fonts, la querella es va tirar endavant quan encara no havien fet el pacte amb els liberals. La declaració clau passa a ser ara la de Ramon Cereza, director del SAAS, que està ajornada.

tracking