Nou distintiu per a hotels que segueixin mesures sostenibles

El ministeri i la UHA fan un conveni per reduir l’impacte mediambiental

Nou distintiu per a hotels que segueixin mesures sosteniblesSFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, i el president de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Carles Ramos, van signar ahir un conveni de col·laboració per a reduir l’impacte mediambiental del sector mitjançant accions concretes relatives, en especial, a l’aigua i la transició energètica. La ministra també va informar de la creació d’un nou distintiu per als establiments que participin en aquest nou acord.

Etiquetes:

Calvó va assegurar que l’objectiu del conveni marc és promoure i divulgar el foment de reciclatge, l’estalvi i el consum eficient de l’aigua, la implantació d’energies renovables i l’eficiència energètica. Segons la ministra, els bons resultats que va donar la implicació dels hotels en relació amb la recollida selectiva “es poden fer extensibles també en el sector de l’energia”. La ministra va afirmar que la feina a partir d’ara és “d’anar a veure tots els establiments hotelers per fer-los partícips del pacte de sostenibilitat”. Sobre el distintiu, que encara no ha estat dissenyat, Calvó va manifestar que servirà per “reconèixer els esforços que facin els establiments que participin en aquest projecte”. Per la seva banda, Ramos va afirmar que, sobretot, “hi ha feina a fer de formació i mentalització” quant a polítiques mediambientals. En aquests moments, la UHA engloba una vuitantena d’hotels i una cinquantena de restaurants

Segons Calvó, el sector hoteler “té una importància cabdal a nivell de l’economia del país, però també un impacte important sobre el medi ambient”. Actualment, el sector hoteler genera el 50% dels residus del país i consumeix prop del 20% de l’energia.

tracking