reportatge

Denúncia mundial

L’acció masclista contra una periodista andorrana a principis de setmana ha saltat fronteres i són molts els mitjans estrangers que han informat d’aquest cas “d’assetjament”.

Denúncia mundial

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La periodista Tatiana Navarro va denunciar a principis d’aquesta setmana que va ser objecte d’una agressió masclista mentre estava treballant a la fira de la capital. Abans d’entrar en directe a l’informatiu de Ràdio i Televisió d’Andorra, un home li va fer un petó a la galta. Tot va quedar enregistrat i la mateixa reportera va compartir el vídeo a les xarxes socials, on ja suma més de 200.000 reproduccions. Ràpidament es va desencadenar una onada de suports que ha anat molt més enllà del Principat. Diversos mitjans de comunicació estrangers s’han fet ressò d’una acció que tots han qualificat d’“assetjament”. Els primers van ser els del país veí del sud. El Huffignton Post i El Comercio van publicar les imatges a les seves pàgines web i van titllar els fets d’“agressió masclista”. El mateix va fer La Vanguardia, a través de la seva secció Cribeo, que va lamentar “una escena que desgraciadament es repeteix amb bastant freqüència”.

“Són moments en què les professionals poden sentir-se amenaçades i intimidades davant els actes d’autèntics energúmens”, van denunciar. 20 Minutos, per la seva banda, va recordar casos similars durant l’últim Mundial de futbol i al programa Estat de Gràcia de Catalunya Ràdio van entrevistar Navarro en directe.

Notícies a Sud Amèrica

La notícia, però, no es va quedar a les portades dels mitjans de comunicació espanyols. El succés va creuar l’Atlàntic. Cooperativa, un dels diaris més importants de Xile, va compartir “la reflexió contra el patriarcat” de la periodista andorrana i al Perú, Diario Correo va fer el mateix. A més, la cadena de televisió América TV va publicar al seu lloc web el “vídeo viral” sota el titular “subjecte petoneja una periodista en plena retransmissió”.

tracking