sanitat

La CASS anul·la la baixa de Gómez i l'hospital fa efectiu l'acomiadament

L’anàlisi dels experts mèdics de la Seguretat Social va portar a donar l’alta al metge

La CASS anul·la la baixa de Gómez i l'hospital fa efectiu l'acomiadament

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els serveis de control mèdic de la Caixa Andorrana de Seguretat Social van decidir el passat 22 d’octubre anul·lar la baixa que havia demanat el cap d’urgències de l’hospital, Josep Gómez Jiménez. L’aturada de treball, firmada per l’exdirector de l’hospital i metge de capçalera Lluís Burgués, s’havia justificat per l’estrès que produïa a Gómez Jiménez tota la situació al voltant del seu acomiadament a l’hospital i de la querella que se li presentarà per suposada apropiació dels beneficis del sistema de triatge d’urgències.

El control va determinar que la baixa no es podia mantenir i en el moment en el qual la Seguretat Social li va donar l’alta va entrar en vigor l’acomiadament de l’hospital. La decisió no s’havia pogut aplicar perquè està prohibit fer fora un empleat mentre es troba en aturada laboral. En un principi no hi haurà investigació sobre Lluís Burgués per haver signat la baixa.

L’acomiadament, acordat la primera setmana del mes de setembre, va ser causal després d’una investigació interna de l’hospital on van sorgir indicis delictius per la seva actuació respecte a la comercialització i els beneficis econòmics del sistema de triatge de l’hospital.

Gómez Jiménez havia estat de baixa i va agafar l’alta, que va coincidir amb les seves vacances. La decisió de fer-lo fora va arribar mentre encara no s’havia reincorporat de les vacances i no es va poder fer efectiva perquè va agafar novament la baixa. L’hospital també va decidir que presentarà una querella criminal contra Gómez Jiménez quan estigui totalment tancat l’expedient de la seva actuació en el triatge. Cal recordar que la batlle Maria Àngels Moreno va decidir a principis de setembre encausar el cap d’urgències per l’apropiació del sistema de triatge.

Josep Gómez Jiménez va crear

el model de triatge però usant els recursos de l’hospital. Els drets corresponien al centre, que va pagar una empresa per a la seva comercialització. L’any 2009 el cap d’urgències hauria registrat al seu nom el model. Pels volts del 2013 el metge va treure del SAAS el model per passar-ho a tenir pel seu compte.

MUÑOZ ES PRESENTA A LA NOVA PLAÇA DE TRAUMATÒLEG

L’excap de traumatologia de l’hospital Josep Maria Muñoz s’ha presentat per ocupar la plaça que s’ha convocat del servei després d’haver dimitit com a responsable i comunicar a la direcció que marxava a treballar al Josep Trueta de Girona. Muñoz va plegar després que se li comuniqués que no se li renovaria la condició de cap de servei perquè la direcció del centre considerava que disposava d’unes condicions abusives. Muñoz és un dels metges que va ser contractat per Lluís Burgués quan aquest era director general amb unes condicions econòmiques i d’obligacions laborals que l’actual direcció considera inadmissibles. Muñoz gaudia d’uns privilegis i una retribució econòmica fora de lloc respecte a les que es cobren de forma es- tàndard. El traumatòleg s’ha presentat a la plaça convocada que comporta un salari anual de 53.000 euros, el que significa una petita part del que havia estat cobrant mentre va ser cap del servei. La seva candidatura, segons diferents fonts, ha causat certa sorpresa després que s’acomiadés. Cal recordar que un cop es doti la plaça existent la direcció elegirà d’entre els traumatòlegs un cap de servei. Això comportarà que l’elegit disposarà d’un complement salarial com a contraprestació per gestionar i dirigir el servei.

tracking