salut

La despesa sanitària per persona és de 1.661 euros, un 30% del pressupost anual

La despesa pública en salut se situa en 124,2 milions d’euros i puja un set per cent el 2017

La despesa sanitària per persona és de 1.661 euros, un 30% del pressupost anualFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La despesa per càpita en salut va assolir els 1.661 euros en 2017, segons les dades que ha publicat el Departament d’Estadística del Govern. Aquestes xifres impliquen un augment de 71 euros en aquest mateix valor respecte a l’any 2016. En total, la despesa pública en sanitat va ascendir el 2017 fins als 124,2 milions d’euros, la qual cosa suposa el 30% del pressupost total del Govern. Aquesta despesa s’ha incrementat en un 6,9% respecte a l’any 2016.

La despesa pública en salut inclou la despesa sanitària finançada per la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) a través de les prestacions de reemborsament de la branca general, la despesa sanitària del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i la resta de despeses en matèria de salut pública de l’Administració Central.

Segons indica el departament d’Estadística, la despesa pública en salut ha crescut substancialment durant els últims 25 anys. Aquesta és una tendència que no és exclusiva d’Andorra, ja que es dona a gairebé tots els països del món per motius demogràfics i tecnològics. L’envelliment progressiu de la població i l’augment de l’esperança de vida, juntament amb la utilització de noves tècniques i de tecnologies mèdiques més avançades, que de vegades cronifiquen malalties i prolonguen la vida de moltes persones, contribueixen a l’increment de la despesa en salut. D’altra banda, Estadística es refereix a altres elements que tenen influència en aquest fenomen, com l’aparició de noves patologies, la universalització de la cobertura sanitària i l’increment del consum de béns de salut a totes les franges d’edat. Segons el departament d’Estadística, aquest increment és provocat per l’augment de la renda de la població.

tracking