finances
L'AFA diu que les fusions bancàries són “rumors”
El president de l’entitat destaca la bona salut de la plaça financera d’Andorra i encara amb força el seu segon mandat
El president del consell d’administració de l’Autoritat Financera d’Adorra (AFA). Raül Gonzàlez, va titllar de “rumors” les possibles fusions d’entitats bancàries. El president de l’ens garant del sistema financer no va voler entrar en el fons de la qüestió i es va limitar a repetir que aquesta possibilitat “són simples rumors, i per tant no tinc res a dir”. Gonzàlez, que ahir va jurar la renovació del càrrec per sis anys més, sí que va assegurar que la plaça financera té bona salut, ja que ha estat capaç de sobreposar-se al cas BPA i de començar la seva adaptació a la normativa comunitària. “No només va superar l’incident [BPA] amb nota, sinó que va coincidir en el temps amb una nova regulació en matèria fiscal. Això referma que les nostres entitats tenien fortalesa”, va indicar.
El president de l’AFA va afegir que el repte des d’ara serà preparar tota la transposició de lleis europees, però també agafar amb força el repte de controlar el sector de les assegurances, una nova competència que van adquirir després de passar de ser l’INAF a l’AFA. “Aquesta nova responsabilitat no ens genera cap neguit, però sí que sabem que els canvis són importants i que serà un repte, tant per a les entitats com per a nosaltres.”
Respecte a les tasques prioritàries a realitzar en aquest segon mandat, Gonzàlez va insistir en la feina diària i l’assessorament a Govern. “El gran projecte és diari. Supervisem entitats financeres i asseguradores, així que continuarem amb aquesta tasca i també donarem suport a l’executiu en totes aquelles normatives que s’hagin de transposar i amb els reglaments que s’aprovin.”
El ministre de Finances, Jordi Cinca, va felicitar Gonzàlez per la renovació del càrrec i en va destacar “la seva experiència”, ja que “ens garanteix que es continuarà treballant al mateix ritme i en el mateix sentit”. Per altra banda, va explicar que els pròxims mesos, el Govern haurà d’aplicar la “lògica legislativa” i “prioritzar” algunes lleis. “Per no fer un estrip a tot el marc legal que tenim, caldrà aplicar la lògica legislativa i aprovar una llei després d’una altra, no totes alhora”, va manifestar el titular de Finances. En aquest sentit en va destacar dues, la llei de solvència i liquiditat i la modificació de la llei de protecció dels clients i de les entitats financeres, però “en vindran més, i encara faltaran els desplegaments reglamentaris, que són tan complexos com la mateixa llei, però nosaltres ens centrem en aquestes dues i la resta serà per al pròxim Govern”.