societat

Govern engega una campanya contra la violència de gènere

El MoraBanc Andorra col·laborarà novament en aquesta iniciativa

Govern engega una campanya contra la violència de gènereana

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va presentar ahir la campanya Mai Por 25-N contra la violència de gènere, amb la presència del president del BC MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs. Aquest és el segon any que es porta a terme aquesta iniciativa, que va començar l’any passat amb la col·laboració del club de bàsquet. En aquesta ocasió, el MoraBanc Andorra vendrà polseres amb el lema Mai por 25-N, t’hi apuntes? durant els partits del 17 i 20 de novembre i el 15 i 18 de desembre, amb un cost de tres euros.

Els diners que es recaptin de la venda de les polseres es destinaran a convertir el conveni d’Istanbul del Consell d’Europa en format de lectura fàcil que permeti arribar a altres col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió social, com les persones amb discapacitat intel·lectual i visual. Xavier Espot va destacar la intenció de fer “una acció transversal” pel fet d’incloure en la mateixa campa­nya la lluita contra la violència de gènere amb el suport a les persones amb discapacitat. El ministre també va afirmar que aquesta és una iniciativa pionera, ja que Andorra “és el primer país que ha ratificat el conveni d’Istanbul”.

Espot va assenyalar que la campanya publicitària que van portar a terme contra la violència de gènere l’any passat, juntament amb MoraBanc Andorra, va tenir una “valoració positiva” per part del Govern, motiu pel qual el Ministeri d’Afers Socials ha decidit donar continuïtat a la iniciativa. El ministre va indicar que el Govern col·labora amb MoraBanc Andorra en aquesta iniciativa perquè el club és “un símbol” al país i d’aquesta manera ajuda l’administració a donar visibilitat a la causa.

Per la seva banda, Gorka Aixàs va agrair la confiança del Govern en el club per portar a terme aquesta campanya per segon any consecutiu. El president del BC MoraBanc Andorra va indicar que el fet de competir en la lliga ACB fa que siguin una bona eina per a llençar aquest tipus de missatge social i apunta que hi ha temes en els quals no es poden quedar “de braços plegats”. D’altra banda, Aixàs va explicar que aquesta campanya té dos objectius, principalment: conscienciar la gent i recaptar diners per convertir el conveni d’Istanbul del Consell d’Europa en format de lectura fàcil. El president del MoraBanc Andorra va ratificar el seu suport al Govern en matèria d’afers socials: “Ens tindran al seu costat sempre que vulguin.”

tracking