fUNCIONARIS DE BAIXA

El sindicat de la policia demana el nombre de funcionaris que van cobrar doble

El CFPA ha enviat aquest matí una nova carta a la presidenta de la comissió de la Mútua de Malaltia

El sindicat de la policia va alertar la mútua del frau

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat dels Funcionaris de la Policia (CFPA) ha enviat aquestmatíuna nova carta adreçada a la presidenta de la comissió de la mútua, Iolanda Font, en la qual li requereixen la relació total del nombre de funcionaris que han cobrat doble en els seus períodes de baixa, així com la incidència d'aquestadisfuncióen la gestió administrativa de la mútua. En la carta, que també han rebut els mitjans de comunicació, s'especifica que, tal com preveu la llei, dita relació s'haurà de lliurar en forma de totals per departament i en cap cas individualitzada. Salvador Prieto, president delCFPA, també afirma que en la informació no els hi sigui lliurada en els terminis previstos en el Codi de l'Administració, es "requerirà judicialment".

Les accions del sindicat havien començat amb l'enviament d'una carta el 14 de desembre del 2017 a la presidenta de la comissió de la mútua, Iolanda Font, en la qual advertia que “partícips de la Mútua de Malaltia han comès una infracció penal contra el patrimoni, vist que estant de baixa han cobrat el sou dues vegades, i no han informat d’aquest fet”. Des del sindicat es va instar la comissió a presentar una denúncia “per tal que siguin retornats els diners que pertanyen a la mútua”. En la missiva s’assenyalava que als funcionaris que estiguessin cometent aquesta infracció se’ls apliqués la “sanció corresponent” i se’ls obrís “un expedient disciplinari per falta molt greu”, fent referència a l’article 71 de la Llei de la Funció Pública.

La resposta a aquesta carta va arribar tres mesos després, el 8 de març del 2018, quan la presidenta de la comissió de la mútua va manifestar que es procediria a fer “una anàlisi individualitzada de cadascun dels casos en els que s’hagi pogut produir el supòsit que indiquen”. Salvador Prieto, president del CFPA, assegura que després de la resposta a aquesta carta, ni el col·lectiu ni la plataforma sindical no van rebre cap informació més fins que dimecres passat el SEP i el Sipaag van assegurar, en un comunicat, que el fet que alguns funcionaris de baixa cobressin dues vegades va generar un forat de 300.000 euros al fons de la mútua.

Exercici de responsabilitat

Prieto afirma que van tenir coneixement d’aquestes pràctiques durant una reunió de la comissió consultiva i va ser la representant del CFPA qui va traslladar-ho al sindicat. “En un exercici de responsabilitat vam demanar a la presidenta de la mútua què havia passat i actuar per evitar aquesta situació”, va afirmar Prieto, que reitera que el col·lectiu que representa “va ser el primer i únic” que va demanar l’aclariment d’aquesta situació de manera oficial. Prieto també va avançar que hi ha previsió que avui es demani a la presidenta de la comissió de la mútua les dades relatives al nombre de “persones que han comès aquesta infracció, la relació del total de persones per col·lectius, la incidència que ha tingut en la gestió de la mútua i si tot s’ha regularitzat o no”. El president del CFPA va sentenciar que “algunes informacions es fan per atacar el col·lectiu de la policia”.

La plataforma es defensa

El portaveu de la plataforma sindical, Gabriel Ubach, va aclarir alguns dels punts exposats al comunicat de SEP i Sipaag. El president de l’USdA va destacar que la situació “no va ser culpa dels funcionaris. Hi va haver un error de la CASS, però això ja s’ha solucionat”, tot i que admet que hi ha la possibilitat que “algun funcionari de baixa no pogués retornar de seguida els diners per diversos motius”. Ubach va negar que les declaracions a les quals es refereixen SEP i Sipaag, en què es demanava la dimissió dels representants dels dos sindicats a la comissió, no existeixen. “La plataforma no ha acusat mai ningú”, reitera Ubach. En la mateixa línia es mou Joan Torra, president de l’ABA, que recorda que és present a la comissió de la mútua, on pot controlar la gestió de govern. “El primer que demano són els comptes i confirmo que no hi ha cap forat al fons de la mútua”, negant així els suposats 300.000 euros de forat generat per aquestes pràctiques als quals SEP i Sipaag van fer referència.

La plataforma va enviar ahir un comunicat en què destacava, entre d’altres coses, “el discurs contradictori del SEP” quant al desacord entre continuar o no percebent el cent per cent del salari el dia 25 de cada mes. El comunicat també incloïa alguns missatges de WhatsApp dels representants del SEP i Sipaag.

tracking