POLÍTICA

Virtus Unita ataca frontalment els demòcrates

El grup d’opinió critica frontalment les polítiques en sanitat i en inversió

Virtus Unita ataca frontalment els demòcratesARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El grup d’opinió crític amb DA Virtus Unita, que està format per ex-representants polítics i càrrecs actuals, va publicar ahir al vespre un comunicat per carregar durament contra les polítiques dutes a terme per part del Govern de DA. En l’escrit, Virtus Unita acusa els taronja per anunciar mesures sanitàries “electoralistes i demagògiques”, que han fet incrementar el dèficit de la CASS i de l’executiu. A més, critiquen que s’atorguin massa subvencions i posen en dubte les mesures aplicades recentment, com són la del metge referent i la de la història clínica compartida.

A més, el grup d’opinió també rebutja la política d’inversió estrangera que ha fet l’executiu de Toni Martí i la titlla de “nou fiasco estrepitós”. En el mateix document, Virtus Unita fa una aposta per construir un aeroport al país i per enllaçar el Principat amb tren cap a França per tal que Andorra “esdevingui més atractiva per a nouvinguts amb la intensió d’acomodar-se durablement al país”. L’aposta d’aquesta agrupació és atreure més residents passius i les seves famílies gràcies a la baixa fiscalitat, a la millora del sistema educatiu amb escoles internacionals i a un marc paisatgístic “meravellós”.

Virtus Unita també destaca negativament el descens de l’economia i del comerç en els últims anys. El grup considera que “durant una colla de decennis”, el país anava en augment i creixia sense aturador per obra i gràcia d’un progrés inesperat, mai somiat”. “[Era] Una era de vaques grasses ben alimentades, en part, per un creixement notable de la pràctica del contraban”, etziba el grup en el seu comunicat.

tracking