política

Virtus Unita manté contactes amb Josep Pintat i Xavier Espot per a les eleccions

Josep Duró afirma que les converses amb els dos candidats encara són “molt prematures”

Virtus Unita manté contactes amb Josep Pintat i Xavier Espot per a les eleccionsARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Virtus Unita busca la seva quota de participació a les pròximes eleccions nacionals. El grup d’opinió, que diumenge va emetre un contundent comunicat contra la gestió del Govern, ho farà molt probablement donant suport a la llista de Josep Pintat o la de Xavier Espot. El membre de Virtus Unita, Josep Duró, explica que el seu objectiu és “col·laborar amb un dels dos candidats perquè Andorra sigui institucionalment estable”.

L’expolític diu que han mantingut un primer contacte amb els dos candidats, però no avança amb qui creu que poden tenir millors sensacions. “Avui per avui, estem oberts als dos candidats”, afirma Duró, que considera que la situació encara és “molt prematura” i que per les singularitats d’Andorra, els pactes electorals es poden acabar fent “a l’últim moment”. “Estem a l’assalt d’observació”, ironitza Duró. El grup d’opinió, que és partidari de negociar un acord d’associació favorable als interessos andorrans, considera que tant Espot com Pintat tenen un parer similar en aquesta qüestió. “El senyor Pintat diu que cal aturar les negociacions i tornar a començar mentre que Xavier Espot diu que necessitem temps i reflexionem sobre quin ha de ser l’acord. Si vols anar al fons, tots dos diuen la mateixa cosa”, diu Duró, que demana presevar un diferencial fiscal atractiu.

Sobre la transcendència de Virtus Unita per augmentar la massa electoral d’alguna de les formacions que busquen consolidar el seu projecte electoral, l’exrepresentant evita pronunciar-se, malgrat que afirma que “molta gent que ens trobem al carrer ens demana d’anar més lluny, però no és el moment ni l’objectiu”.

“El que necessitem ara al país és més estabilitat política i que no sigui un ball de bastons”, afirma Josep Duró, que alerta que “l’habitant d’Andorra ésta una mica perdut”. En preguntar-li per les relacions amb DA després dels últims escrits, Duró diu que el seu objectiu és fer crítica de manera constructiva.

tracking