Detingut un home per agressió sexual a la dona de fer feines

La dona, empleada domèstica de l’arrestat, va denunciar els fets a la policia i els informes practicats haurien apuntat a la veracitat del relat

Detingut un home per agressió sexual a la dona de fer feinesARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia va detenir dilluns de la setmana passada un home andorrà de 69 anys veí de la Massana acusat d’un presumpte delicte contra la llibertat sexual. L’origen de l’actuació del cos d’ordre és la denúncia interposada per l’empleada domèstica de l’arrestat ara fa prop d’un mes. La dona, segons fonts coneixedores, hauria relatat els abusos sexuals que patia per part del patró. Segons van especificar, la manera de procedir de l’arrestat hauria estat aprofitar-se de la seva posició de superioritat per sotmetre la víctima, amb amenaces respecte que la seva feina perillava i sabedor que ella necessitava els ingressos. La perjudicada s’hauria decidit a denunciar-ho després que els atacs anessin a més.

Arran de la denúncia, la policia va iniciar una investigació i va encomanar uns informes que, segons les fonts consultades, haurien apuntat a la veracitat de la declaració de la dona. Això hauria derivat en l’arrest de l’home, un empresari del sector del comerç que no va declarar en seu policial però sí a la Batllia, quan va passar a disposició judicial. Allà hauria asseverat que les relacions eren consentides. El batlle instructor, però, va donar credibilitat a la declaració de la dona i va decretar la presó provisional per a l’acusat.

En el marc de la investigació, el cos d’ordre també hauria pres declaració a d’altres persones, ja que la denunciant hauria assegurat que no era la primera que patia una situació similar entre el personal domèstic. Actualment el cas està judicialitzat i la investigació es dirigeix des de la Batllia.

A presó per crebant

Un altre dels arrestats de la setmana que ha ingressat a presó és un no resident de 19 anys acusat d’un delicte contra l’administració de justícia. Segons va explicar la policia, el jove hauria crebantat una ordenança penal en què se li imposava una pena de vuit mesos de presó ferma que va ser substituïda per una expulsió del país durant sis anys. En ser interceptat en territori andorrà, concretament al Pas dijous passat, va ser arrestat i després va ingressar al centre penitenciari, on haurà de complir la pena. També va ser detingut per un presumpte delicte contra l’administració de justícia, un resident de 25 anys que hauria crebantat l’ordenança penal que li prohibia conduir.

Divendres el cos d’ordre va detenir una dona no resident de 30 anys per la presumpta autoria d’un delicte contra la seguretat i el tràfic jurídic. El dia 28 de novembre la dona havia entrat al servei d’immigració una sol·licitud per a l’obtenció d’una autorització de residència i treball temporal. La verificació de la documentació aportada va detectar que el certificat que havia aportat sobre l’activitat laboral al país d’origen era falsa. Tal com van explicar des de la policia, a l’àrea d’immigració hi ha personal del departament de fronteres i estrangeria que efectuen aquest tipus de verificacions. Fa deu dies es va practicar una altra detenció de característiques similars.

Finalment, dilluns passat va ser interceptat en un control rutinari a Andorra la Vella un no resident de 47 anys que hauria aportat dades sobre la seva identitat que haurien estat falses. La verificació de les empremtes dactilars de l’home al sistema informàtic va resoldre que feia uns mesos s’havia identificat verbalment amb una identitat diferent a l’aportada dilluns. En cap de les ocasions va aportar documentació.

Alcoholèmies

El gruix de les 37 detencions de la setmana van estar motivades per positius d’alcoholèmia. La policia va arrestar 25 conductors, una bona part controlats en el marc de la campanya específica que s’està duent a terme coincidint amb l’inici de les celebracions nadalenques. En un dels casos la detenció es va produir després que el conductor patís un accident de danys materials. Prèviament havia obviat les indicacions dels agents que estaven efectuant un control. El conductor, de 22 anys, va donar una taxa d’1,51. La taxa més elevada, 2,14, la va donar una dona no resident a qui a més se li imputa un delicte contra l’honor perquè va insultar els policies del control.

CONTROLAT AMB 67 GRAMS DE COCAÏNA

Set persones van ser arrestades per delictes contra la salut pública, la majoria per dur petites quantitats d’estupefaent. Un resident de 49 anys, però, va ser interceptat a la duana del riu Runer quan introduïa al país 67 grams de cocaïna. El control, que va acabar amb la detenció, es va produir dimecres passat a les 14.30 hores. També va ser controlada al riu Runer una dona no resident de 27 anys a la qual se li van comissar 2 grams de cocaïna, 5,9 de marihuana i 2,1 d’haixix. La policia va practicar la resta de detencions als voltants de locals d’oci, d’Arinsal i Soldeu.

tracking