trànsit

El tram de la C-14 entre Ponts i Bassella, un dels més perillosos

La carretera suporta de mitjana 3,7 accidents mortals o greus cada any

El tram de la C-14 entre Ponts i Bassella, un dels més perillososARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El tram de 17 quilòmetres de la carretera C-14 entre l’encreuament de la C-1412b a Ponts i l’encreuament de la C-26 a Bassella és un del més perillosos de Catalunya, segons els resultats del 17è estudi EuroRAP sobre els accidents de trànsit al veí del sud elaborat pel RACC amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, la Diputació de Barcelona i la Generalitat.

L’estudi, que es va fer públic ahir, classifica aquest tram com el cinquè amb més risc i major concentració d’accidents mortals o greus en carretera de tot Catalu­nya. Segons les darreres dades (l’estudi es realitza amb les dels tres anys anteriors a la seva publicació, en aquest cas entre el 2015 i el 2017), aquest tram de la C-14 registra de mitjana 3,7 accidents mortals o greus cada any, la segona més alta de tot el país. A més del nombre de sinistres, la classificació es determina tenint en compte la longitud del tram (17,095 quilòmetres) i el nombre de vehicles que hi passen diàriament de mitjana (6.289).

A l’informe de l’any passat, aquest tram de la C-14 que fan servir molts conductors andorrans per anar o tornar de Barcelona, ocupava la quarta posició. Una altra carretera utilitzada per una bona quantitat de vehicles andorrans és la L-310 entre la sortida de l’autovia A-2 a Tàrrega i Guissona. Són 18,5 quilòmetres i està considerat el novè tram més perillós de Catalunya amb tres accidents mortals o greus l’any.

Els 11,4 quilòmetres de la carretera de l’Arrabassada, entre Barcelona i Sant Cugat del Vallès, conformen el tram amb més risc i major concentració d’accidents de Catalunya amb cinc sinistres mortals o greus de mitjana anual.

tracking