Detenen a Colòmbia un investigat per BPA

L’ex-policia veneçolà Leonardo Díaz cobrava suborns del grup delictiu Salazar a canvi de no indagar en diversos bancs i empreses corruptes

Detenen a Colòmbia un investigat per BPA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El departament d’investigació criminal del cos de policia colombià de Tunja va detenir divendres Leonardo Díaz, exmembre de la policia veneçolana. Díaz estava buscat per la Interpol per blanqueig de capitals arran d’una ordre internacional d’arrest i extradició dictada per l’exbatlle Canòlic Mingorance i va ser localitzat gràcies a una alerta del servei d’immigració de Colòmbia. Segons van informar les autoritats del país sud-americà, l’arrestat formava part de l’organització criminal veneçolana coneguda com a Grup Salazar.

Etiquetes:

Per aquest motiu, Leonardo Díaz és assenyalat per les autoritats judicials del Principat i de la República de Veneçuela com a participant en diverses activitats il·legals. En aquest sentit, els investigadors van determinar que Díaz posseeix comptes bancaris a l’antiga Banca Privada d’Andorra (BPA) amb fons provinents de suborns i de diferents mètodes vinculats a la corrupció. En paral·lel, la justícia andorrana també investiga Díaz per un presumpte blanqueig de capitals per una suma total de 69.300 euros, dipositats en un compte de BPA.

Segons recullen diversos mitjans colombians, el coronel Javier Pineda Sáenz, sotscomandant de la policia metropolitana de Tunja, va posar l’accent en el fet que l’ar­restat estava perseguit per la Interpol “pels delictes de corrupció simple, blanqueig de capitals i associació”. Pel que fa a l’historial professional de Leonardo Díaz, destaca fonamentalment que va ser director de la policia de Chacao, a Veneçuela, i alhora presumptament cap de seguretat de Diego Salazar, també requerit per la Interpol per un cas de blanqueig de capitals. Així mateix, el detingut està sota el focus judicial per haver estat, presumptament, intermediari amb la policia veneçolana, per a la qual treballava, per deixar de fer investigacions en bancs i empreses del grup delictiu de Diego Salazar, al qual afavoria a canvi de rebre grans quantitats de diners en forma de suborns. Segons van apuntar ahir les autoritats policials colombianes, aquests suborns podrien haver arribat fins als 80.000 dòlars americans.

tracking