Política

Josep Pintat afirma que la llista amb la Massana “va pel bon camí”

El polític lauredià no descarta que es pugui arribar a un acord amb grups d’altres parròquies tot i que no n’avança cap

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El president del grup parlamentari mixt i conseller general d’Unió Laurediana (UL), Josep Pintat, afirma que el pacte per concórrer plegats a les pròximes eleccions generals amb els independents de la Massana, els seus actuals socis al parlament, “està en el bon camí” i que la intenció és trobar més suports a d’altres parròquies. “La tercera via és un projecte que il·lusiona molt. De moment va bé i avança però encara l’estem intentant acabar de tancar i les converses amb la Massana van pel bon camí”. Pintat destaca que la voluntat és que sigui un projecte “global”, i en aquest sentit reconeix que té la intenció de buscar aliances a d’altres parròquies. “L’acord al qual volem arribar és global, no només amb la Massana, i en aquest sentit parlem amb altres parròquies per buscar més suports. Un grup amb qui es podrien establir negociacions és amb els ex-liberals escindits d’Escaldes, liderats per França Riberaygua, tot i que reconeix que encara no hi ha parlat directament. “En l’àmbit particular no hi he contactat però estem a gairebé un mes de les eleccions. Tots els partits estem igual i estem mantenint converses per tots els àmbits i per tots els cantons.”

Pintat prefereix no avançar cap nom amb qui s’estaria negociant “per prudència”, però reconeix que el temps comença a apressar. “No volem avançar esdeveniments i no seria prudent dir amb qui es parla o amb qui no, però no queda gaire temps perquè un cop s’aprovi el pressupost es dissoldrà el Consell i s’hauran de presentar les llistes.”

Alta participació als comicis

De cara a les pròximes eleccions de l’abril, el líder d’UL espera que hi hagi una alta participació i rebutja “la improvisació” que, segons apunta, ha practicat el Govern. “A veure si aquest cop podem aconseguir una participació elevada, que la gent es motivi i vagi a votar, però es respira un ambient amb tanta improvisació que potser ja n’hi ha prou”.

Aquesta opció, anomenada la tercera via, no preocupa excessivament l’actual ministre d’Empresa i Competitivitat, Gilbert Saboya, que creu que qualsevol candidatura és positiva, però que és massa aviat per aventurar la seva potència electoral. “Totes les iniciatives són molt lloables i tot el que contribueix a fer un debat democràtic serà benvingut. Encara és d’hora per valorar la força que tindrà però saludem totes aquelles que enriqueixin el debat i que posin sobre la taula els temes importants.” Pel ministre, el punt fort de DA serà la candidatura de Xavier Espot, una persona a qui defineix com a “molt competent” i per qui posarà al seu servei tota la maquinària del partit a la parròquia. “El nostre candidat és molt capaç i molt competent, a més representa un relleu generacional i estem molt confiats perquè, pel debat que hi ha d’haver, tenim el millor candidat per encapçalar un Govern. Per això, treballarem perquè tingui el màxim suport des de Sant Julià.” En aquest sentit, destaca el suport que li oferirà la parròquia per afrontar els pròxims reptes que li presenti el mandat. “Hem d’aconseguir que des de DA Sant Julià s’articuli el suport per a una legislatura que serà complexa, en la qual es tractaran temes importants, com ara el Coprincipat o Europa, i la vinculació que tindrem, per això és important que contribuïm a fer que Espot, en cas de ser el cap de Govern, tingui el màxim suport.”

El ministre de Salut, Carles Álvarez, creu que les aliances s’han de fer per contribuir a l’estabilitat. “Totes s’han de valorar de forma global i veure l’interès que puguin aportar per donar estabilitat al Consell i al Govern. D’entrada totes són bones, sempre que la ideologia tingui cert parentiu”, i recorda que DA ja ha pactat amb UL. “S’especula sobre moltes aliances però aquesta ja ha existit i no és nova. Cal veure, però, aquelles que tenen certa coherència.”

APERITIU A LA CASA COMUNA PER CELEBRAR SANT JULIÀ

Sant Julià de Lòria. Per celebrar la festivitat de Sant Julià, més d’un centenar de persones es van reunir a l’església de Sant Julià i Sant Germà amb la presència de totes les autoritats eclesiàstiques del país. Després es va celebrar un aperitiu a la casa comuna, presidit pel cònsol, Josep Miquel Vila, qui va demanar “seny a tots els habitants perquè escullin els millors governants”.

Josep Pintat afirma que la llista amb la Massana “va pel bon camí”

Josep Pintat afirma que la llista amb la Massana “va pel bon camí”

tracking