Política

Pisco afirma que “no es pot excloure la meitat de la població” a les eleccions

El diputat portuguès demana la doble nacionalitat i el dret de vot dels residents estrangers

Pisco afirma que “no es pot excloure la meitat de la població” a les eleccionsC. G.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El diputat del Partit Socialista de Portugal i representant dels lusitans a l’estranger, Paulo Pisco, va afirmar ahir que “s’ha d’aprofundir en la democràcia andorrana” perquè “no es pot excloure la meitat de la població” a les eleccions. Pisco, que va visitar el Principat per participar en una taula rodona sobre doble nacionalitat organitzada pel PS, va confiar que “un dia aquests drets de ciutadania i identitat seran una realitat també a Andorra”. En aquest sentit, el polític lusità va posar l’accent en el fet que el dret a vot dels residents “és important”, ja que són ciutadans “que formen part del desenvolupament econòmic d’Andorra”. “Crec que aquest reconeixement és quelcom important i és important que els dos temes [dret a vot i doble nacionalitat dels residents estrangers] puguin estar sobre la taula”, hi va afegir.

Precisament, Paulo Pisco es va reunir ahir al matí amb el cap de Govern, Toni Martí, per abordar les relacions institucionals entre Portugal i el Principat. Ambdós, segons va informar Govern, van coincidir a assenyalar que les relacions bilaterals entre els dos països passen pel seu millor moment. Amb tot, Pisco va explicar a la premsa que durant la trobada Martí “es va reservar la seva opinió” respecte al dret a vot i la doble nacionalitat dels residents.

“Entre els arguments que ha utilitzat [Martí] hi ha el de la tradició”, va revelar, i va destacar que la comunitat portuguesa està “preocupada” per “no tenir veu”. Per la seva banda, el president del PS, Pere López, va remarcar que per als socialdemòcrates “és molt important la reforma de la doble nacionalitat” i “un nou model de societat més inclusiu”.

D’altra banda, el PS va trametre ahir dues preguntes a l’executiu. La primera, en relació amb les tasques dels càrrecs de relació especial i, l’altra, sobre la previsió que té Andorra Telecom amb les seves oficines comercials.

tracking