INCIDÈNCIES

Govern assegura que el problema informàtic estarà solucionat demà

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que l'horari d'atenció al públic de Tràmits s'ampliarà dijous i divendres, però no ha concretat sobre el d'Immigració

Servei de tràmits de l'edifici Administratiu de GovernFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministre Jordi Cinca ha assegurat que demà es podran fer gestions al Servei de Tràmits, d'Immigració i al departament de Duana, després d'estar-se tres dies amb un col·lapse informàtic a causa d'un servidor caigut. Cinca ha explicat, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que s'ampliarà l'horari d'obertura de Tràmits fins les 18 hores el dijous i fins les 16:30 el divendres, tot i que no ha concretat si el servei d'Immigració modularà també el seu horari. D'una altra banda, el ministre portaveu ha anunciat que els tràmits afectats pel problema informàtic i els que es realitzin demà i demà passat amb un import menor a 50 euros seran de bades i els que superin aquest import tindran un descompte en el seu cost final. Per tal de solucionar el problema, el Govern ha decidit duplicar el servidor i traslladar totes les dades al nou, per tal que demà pugui funcionar i així realitzar tots els tràmits corresponents. El problema ha afectat al tancament algunes gestionscom expedir la targeta de residència, renovar el passaport i/o el carnet de conduir.Tanmateix, el web d''e-tràmits' tampoc ha estat operatiu durant el temps de l'avaria.

Pujada de l'IPC

L'Índex de Preus al Consum (IPC) del 2018 s'ha situat en el 0,7%. Així ho ha anunciat el ministre Jordi Cinca en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquesta tarda. Fet que ha propiciat que el salari mínim s'incrementi i es quedi fixat en 1.050 euros, pujada que ha tingut un impacte directe en 3.000 persones, segons l'executiu. El mes de novembre es va tancar l'IPC a l'1,1%. Aquest descens s'explica, segons Cinca, per la baixada en el preu del petroli. "És un país molt interrelacionat econòmicament amb els seus veïns i els productes vinculats amb els carburants i el petroli hi tenen una incidència molt gran", ha assegurat el ministre portaveu de l'executiu.

tracking